Udbudsreglerne som vi kender dem i dag er alt for komplicerede og trænger voldsomt til en forenkling. Det mener Byggesocietetet, som nu opfordrer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen til i den nye lov om udbud at fokusere på enkelthed og gennemsigtighed.

Regeringen har nedsat et bredt sammensat udvalg, der i de kommende dage vil fremlægge deres forslag til en ny udbudslov for erhvervs- og vækstministeren.

- Byggeriet er den sektor i Danmark, som lider mest under de nuværende regler, der er superkomplicerede, og som direkte hæmmer konkurrencen, når den offentlige sektor køber ind, mener Tony Christrup som er landsformand for Byggesocietetet.

- Virksomhederne skal have en større handlemulighed indenfor udbudsreglernes rammer, dokumentationskravene skal nedbringes, og der skal skabes bedre mulighed for dialog og forhandling i en udbudsrunde, siger Tony Christrup.

NB! Ny udbudslov og ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 26. november 2015.

Baggrunden for, at regeringen har nedsat et udvalg, der skal se på udbudsreglerne og fremlægge et forslag til en ny udbudslov er, at det nye EU udbudsdirektiv er færdigforhandlet og vedtaget af EU's Ministerråd. Direktivet åbner op for flere nye muligheder på udbudsområdet, som Byggesocietetet håber, at regeringen vil gribe.

Udbudslovsudvalget skal snarest aflevere deres rapport til erhvervs- og vækstministeren med henblik på, at der kan fremsættes et lovforslag i folketingssamlingen 2014/2015.

- Nu er chancen der for, at vi kan få nogle regler, som er lette at administrere og arbejde efter, og som sætter konkurrencen i højsædet, siger Tony Christrup, som opfordrer til, at ministeren sender lovforslaget i en bred høring hos blandt andet byggeriets parter.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS