Danmark er kendt for sine mange gamle bygninger, der gemmer på en lang historie, og som har stået. Estate har undersøgt, hvor Danmarks ældste sommerhuse ligger.

Mange danske sommerhuse er opført i løbet af de seneste 50 år. Men der findes også sommerhuse, som kan tiltale borgere, der er bidt af ferieboliger med en særpræget historie.

I Danmark findes der nemlig i alt 275 sommerhuse, som er opført før år 1900. Fordelt over regioner topper Region Hovedstaden listen med 79 af de særprægede sommerhuse efterfulgt af Region Sjælland med 69. Helt i bund ligger Region Nordjylland med bare 29 sommerhuse fra før år 1900. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Estate har undersøgt.

- Mange af disse sommerhuse er bevaringsværdige, fordi de med deres simple byggestil og spartanske indretning er med til at fortælle historie om boligforholdene og levestandarden i gamle dage, siger Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Gribskov, Bornholm og Odsherred i top
Med 27 sommerhuse opført før år 1900 er Gribskov den kommune i Danmark med flest historiske sommerhuse, Bornholm indtager en 2. plads med 26 sommerhuse og Odsherred 3. pladsen med 20.

- Gribskov Kommune dækker blandt andet over de kendte sommerhusbyer Gilleje og Tisvildeleje, og i Odsherred ligger et hav af sommerhusområder langs Sejerøbugten mod vest og Rørvig mod øst. Derfor er det ikke overraskende, at mange af landets ældste sommerhuse også ligger her. Bornholms høje placering kan skyldes øens mange by- og bondehuse, siger Alexander Falck Winther.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS