Prisen for udviklingen af de 9 holme i Avedøre lyder på 3,2 milliarder kr. Mens erhvervsministeren mener, at projektet vil  styrke rammerne for vækst og udvikling i hovedstadsområdet, savner regionsrådsformand en plan for kollektiv trafik.

Arbejdet med Holmene vil indgå i regeringens planer for at styrke Hovedstaden frem mod år 2030. Med regeringens kommende udspil om Hovedstaden 2030 vil regeringen blandt andet sætte fokus på at sikre gode rammer for erhvervslivet.

- Det er utroligt vigtigt, at vi arbejder på at styrke rammerne for vækst og udvikling i hovedstadsområdet, der er en vækstmotor ikke bare for resten af Sjælland, men for hele Danmark, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov om planerne.

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, mener dog, at projektet har mangler.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

- Udspillet om Avedøre Holme mangler sikring af den nødvendige infrastruktur. En udvidelse af letbanen og ombygning af Glostrup Station vil kunne sikre, at den kollektive trafik vil kunne løfte opgaven med at betjene de mange nye arbejdspladser, siger hun.

Ifølge en rapport fra Hvidovre Kommune, løber anlægsomkostningerne til de nye holme op i 2,7 milliarder kr., mens byggemodningsomkostningerne forventes at beløbe sig til 474 millioner kr., så den samlede pris ender på omkring 3,2 milliarder kr. Ifølge Ritzau undrer flere borgmestre sig over det store erhvervsprojekt. En af dem er borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost.

- Vi har plads til både borgere og virksomheder. I stedet for at finde på nye fantasiprojekter, så lad os gøre noget af det, der er let, og få gjort noget ved trængslen, siger han til Ritzau.

Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen mener, at Holmene er et fint projekt, men bakker i øvrigt op om Frosts udmelding.

- Vi har i Hillerød meget jord allerede, som er forberedt til erhvervs- og produktionsvirksomheder, siger hun.

NB! Industri og logistik - Projektudvikling, priser og optag. Konferencen afholdes d. 30. januar 2019.

Ifølge analyser foretaget af Deloitte samt af COWI, Urban Power og DHI i samarbejde bidrager Holmene med 3,1 millioner kvm grønt erhvervsområde, vækst for 54 milliarder. kr., plads til op til 380 nye virksomheder, 700.000 kvm ny, bynær natur, 17 kilometer ny kystlinje og op til 12.000 nye arbejdspladser.

Der eksisterende Avedøre Holme er et 3 millioner kvm stort erhvervsområde med 379 virksomheder med hovedvægt placeret inden for produktionserhverv. Der er 2 ubebyggede grunde på Avedøre Holme, hvilket vil sig at 98,8 procent af områdets areal allerede er bebygget og taget i brug af virksomheder. Der arbejder i dag ca. 12.000 personer på Avedøre Holme, og hver 6. kommer fra Københavns Kommune.

En rundspørge hos en række erhvervs- og erhvervsejendomsmæglere i Hovedstaden viser, at der er stor efterspørgsel på ejendomme på Avedøre Holme. Eksempelvis efterspørges der blandt andet arealer til moderne logistikvirksomheder, højteknologisk produktion og lagerfaciliteter. Hvidovre Kommune er fuld udbygget og har ikke ledige arealer til denne type virksomheder andre steder.

Ifølge Børsen træder PensionDanmark ind i det selskab, der skal udvikle Holmene, og pensionskassen er ifølge administrerende direktør Torben Möger Pedersen en oplagt investor i projektet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse