Det hold, der skal tegne et nyt museum på 1.200 kvm ved koldkrigsbunkeren Regan Vest, er fundet.

Det bliver Aart Architects som sammen med et team bestående af udstillingsarkitekterne Thøgersen & Stouby, landskabsarkitekterne SLA samt rådgivende ingeniørfirma Niras skal realisere velkomst- og udstillingsbygningen til det nye Regan Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum i Rold Skov. Det blev afsløret den 9. januar 2020.

- Det er en enig dommerkomité, der har peget på teamet, som med sit forslag har formået at skabe en løsning, hvor den eksisterende bunker og den tilhørende maskinmesterbolig sammen med det unikke naturområde og den nye bygning fremstår som en naturlig helhed. Den nye udstillingsbygning etableres som fire delvist nedgravede bokse, der let skjult bag en skovtykning gradvist toner frem for den besøgende. Flowet både mellem de 4 bokse - og mellem samtlige dele af Regan Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum - er løst både logisk og enkelt, og det vil give publikum en spændende totaloplevelse, udtaler formanden for Ejendomsfonden REGAN Vest, Claus Holm, Rebild Kommune, i en pressemeddelelse.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Regan Vest  er en 5.500 kvm stor, atomsikker bunker, der i hemmelighed blev opført i 1960’erne under Den Kolde Krig med det formål at huse regering og regent i tilfælde af en atomkrig. Bunkeren blev fredet i 2014 og står med alt originalt interiør intakt.

Når den i 2021 åbner for publikum, vil der kun være adgang via guidede rundvisninger, og derfor skal der ved siden af bunkeren opføres en velkomst- og udstillingsbygning med moderne publikumsfaciliteter, udstillinger og læringscenter.

Projektet støttes økonomisk af Realdania med 30 millioner kr., Augustinus Fonden  med 10 millioner kr., Spar Nord Fonden med 2 millioner kr. og Jutlander Fondene Himmerland og Hobro med 500.000 kr., Region Nordjyllands Vækst Forum med 1,2 millioner kr., Aalborg Kommune 4 millioner kr. og Rebild Kommune med 5 millioner kr. Dertil kommer en anlægsbevilling fra Folketinget på 20 millioner kr.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne