Holstebro Kommune, Færchfonden og Aksel Nørgaard Holding opretter arealudviklingsselskab, der omdanner Holstebro Sygehus for 2 milliarder kr.

Holstebro Kommune, Færchfonden og Aksel Nørgaard Holding etablerer sammen et arealudviklingsselskab, der skal stå for omdannelsen af det tidligere Holstebro Sygehus. Allerede i efteråret 2022 går det nyetablerede arealudviklingsselskab i gang med transformationen af de over 80.000 kvadratmeter, der i fremtiden skal danne ramme for en bæredygtig bydel midt i Holstebro. Den samlede investering forventes at være omkring 2 milliarder kr.

– Tanken er ikke bare at skabe en ny bydel med levet liv og masser af spændende tilbud. Men også at gøre det på nye måder med massiv vægt på bæredygtige og CO2-neutrale metoder og med inddragelse af byens borgere, udtaler Holstebros borgmester H. C. Østerby (S) i meddelelsen.

Arealudviklingsselskabet stiftes i august 2022, hvor Holstebro Kommune og Færchfonden hver ejer 45 procent og Aksel Nørgaard Holding 10 procent. De forventer, at bestyrelsen og ledelsen i selskabet kommer på plads hurtigt derefter, så selskabet kan køre på fuldt tryk med udviklingen af sygehusgrunden fra efteråret 2022.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 28. september 2022.

– Det har været afgørende for os, at udviklingen af sygehusgrunden skaber en ny type by for mennesker. Der skal være plads til det grønne og til biodiversitet. Og vi tør tænke cirkulært og bevæger os helt i front med at udvikle bygningerne med så lavt et CO2-aftryk som muligt. Udgangspunktet er, at vi ikke river bygninger ned for blot at genopføre nye. Hermed sikrer vi både, at vi bevarer en del af stedets over 100 år gamle historie, og at den allerede indlejrede CO2 bliver genanvendt, udtaler Annemette Færch fra Færchfonden.

I 2020 afleverede Holstebro Udvikling P/S Byens plan til byrådet, hvor grunden selvsagt var et centralt omdrejningspunkt. Så der har allerede været aktiv borgerdeltagelse omkring brugen af sygehusgrunden og dens 4 kvarterer.

– Jeg glæder mig til at være en del af en byudvikling, som udover at blive ambitiøst bæredygtig også kommer til at indeholde mange muligheder for nye boligformer, byggematerialer og nytænkning i at genanvende eksisterende materialer. Jeg er sikker på, at udviklingen af sygehusgrunden bliver et kæmpe aktiv for både Holstebro og for hele Nordvestjylland, udtaler Aksel Nørgaard, der sammen med Holstebro Kommune og Færchfonden går ind som investor.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030