AP Ejendomme skal bygge 28.000 kvm placeret centralt i Odense med rådhuset, domkirken og gågadenetværket som nærmeste naboer. Arkitema Architects er hyret til at sætte stregerne.

Det bliver AP Ejendomme, der skal bygge på de sidste 3 byggegrunde på Thomas B. Thriges Gade. Hermed er alle byggegrunde i Odenses store byomdannelsesprojekt nu solgt.

- AP Pension er utrolig glade for at have vundet dette spændende udbud. Det er et meget stort privilegie at få lov til at bygge på en så markant placering, og vi vil gøre vores yderste for at leve op til den tillid, der er vist os. Ikke nok opnår AP Pension et meget sikkert afkast med denne investering, men vi får lov til at realisere et byggeri som både Odense og AP Pension med rette vil blive stolte af, siger direktør i AP Ejendomme Peter Olsson.

NB! Odense - de store projekter. Konferencen afholdes d. 24. januar 2017.

Den centrale bymidte skal genskabe forbindelsen mellem Overgade og Vestergade og kommer til at bestå af de 3 bygninger Albani Karréen, Fisketorvs Karréen og Nørregadehuset. Bygniger i 3-7 etagers højde tegnes alle af Arkitema Architects med Midtconsult som ingeniør. Aarsleff er totalrådgiver, mens Projektus er bygherrerådgiver.

- Det er en fantastisk dag for byen. Jeg glæder mig meget over, at vi nu har solgt alle byggegrundene på Thomas B. Thriges Gade, og jeg er meget glad for, at en investor som AP Pension skal bygge i Odense. Vinderprojektet er flot og ambitiøst og taler lige ind i visionen for Odenses fremtidige bymidte, siger Anker Boye, borgmester i Odense.

Bebyggelserne skal med boliger og butikker være med til at fortætte bymidten og understøtte den levende by. Det helt store aktiv i vinderprojektet er Torvehallerne i Albani Karréens stueetage. Torvehallerne bliver et madmekka af fynske råvarer og bliver en attraktion for Odense.

- Med salget af de sidste tre byggegrunde går vi ind i Fra Gade til By-projektets afgørende sidste etape. Jeg er meget glad for de planer, som AP Ejendomme har præsenteret, og som jeg er sikker på, vil skabe de rigtige rammer for en bydel med et aktivt liv og med stor arkitektonisk kvalitet, siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania.

NB! Odense investerer 52 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 20. september 2016.

Fra Arkitemas side har der især været fokus på at skabe både boliger og butikker, der kommer til at gøre en forskel for de mennesker, der skal benytte de nye bygninger. Beboerne i de kommende boliger vil blive naturligt linket sammen med hinanden og med de mennesker, der bruger torvehallerne og de forretninger, der kommer til at være i gadeplan. Endvidere har der været et særligt fokus på at skabe gode rammer for et attraktivt boligmiljø med rig mulighed for fællesskab, socialt samvær og udeophold i grønne omgivelser.

- Vi har haft fokus på at udvikle nogle omgivelser, der skaber et aktivt og attraktivt byliv i det centrale Odense. Boligerne er tegnet, så beboerne helt naturligt i deres hverdag kommer til at interagere med hinanden og med de mennesker, der kommer i butikkerne i gadeplan. Det sikrer, at der er liv i mange timer af døgnet, hvilket jo er kendetegnet for en storby som Odense, fortæller partner i Arkitema Architects, Kim Risager.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder