Frem mod 2050 udbygges Nordhavn med 3,5 millioner kvm boliger og erhverv. De første beboere flyttede den 30. april 2015 ind i de nybyggede lejligheder i Havnehuset i Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn.

Udviklingen af Nordhavn fra havne- og industriområde til en ny bydel forløber over de næste 30-40 år. I 2050 forventes bydelen at have 40.000 indbyggere og 40.000 arbejdspladser. I Indre Nordhavn er de første nye beboere netop rykket ind i Havnehuset.

- Det er en milepæl, at boligerne i Århusgadekvarteret nu bliver indtaget af de første pionerer, der vil være med til at sætte præg på kvarteret og skabe områdets traditioner. Jeg ved, at mange af beboerne føler, de har ventet længe på denne dag, men fra et byudviklingssynspunkt er udviklingen gået fantastisk hurtigt, og det er klart, at kvarteret langt fra står færdigt på nuværende tidspunkt. Jeg er sikker på, at beboerne ved, at byggekranerne stadig snurrer over hovederne en rum tid endnu og glæder sig over den fremdrift, de bliver vidne til fra første parket, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

NB! Den nye udbudslov og vigtige ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 25. august 2015.

Første del af Havnehuset består af 28 ejerboliger, og der var indflytning i de første 13 lejligheder torsdag den 30. april 2015. Det er Kuben Byg, der står bag opførelsen. Her glæder man sig også over, at første del af byggeriet nu indtages af beboerne.

- Vi er meget tilfredse med, at vore købere af boliger i Havnehuset som de første kan flytte ind i nye og lækre boliger i det attraktive Århusgadekvarter i Nordhavn, siger administrerende direktør Knud Erik Busk, Kuben Byg.

Ud over boliger og erhverv skal Nordhavn også rumme 145.000 kvm kultur- og fritidsaktiviteter. Hvis Nordhavn i 2050 med 40.000 indbyggere alene skal være på facilitetsmæssig højde med det øvrige københavn anno 2014, skal der være 3-5 idrætshaller i tilknytning til kommende folkeskoler, 1-2 svømmehaller og havnebade, 10-20 udendørs boldbaner, 10 andre idrætsfaciliteter, 2-3 faciliteter med biblioteksfunktion samt 1-2 integrerede kulturhuse med eksempelvis bibliotek og borgerservice.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS