Bæredygtighed er højt på danskernes ønskeliste. Så højt, at de vil betale for mere bæredygtige tiltag af egen lomme, viser stor rundspørge blandt 4.700 borgere i de 10 største byer. Men borgerne mener også, at det offentlige bør gøre mere. Især inden for energi, byggeri og transport.

Undersøgelsen er den første danske undersøgelse, der afdækker borgernes ønsker til en bæredygtig udvikling i deres by på tværs af miljømæssige, økonomiske og sociale områder. Den kommer på et tidspunkt, hvor vælgerundersøgelser tyder på, at bæredygtighed kan være med til at afgøre det kommende folketingsvalg. Den er gennemført Rambøll sammen med analyseinstituttet UserNeeds.

I undersøgelsen siger 88 procent, at det primært er det offentliges ansvar at sikre en bæredygtig udvikling i deres by, mens 41 procent af danskerne mener, at det primært er deres eget ansvar. 71 procent mener, at det er de private virksomheders ansvar.

NB! Energioptimering og vedvarende energi i byggeprojekter. Kurset afholdes d. 1. oktober 2019.

- Det overrasker mig positivt, at danskerne vil bæredygtighed så meget, at de er villige til at betale af egen lomme og til at ændre adfærd markant, siger Ib Enevoldsen, administrerende direktør i Rambøll.

- Borgerne er tydeligvis mere progressive end politikerne. Både lands- og lokalpolitikerne bør bruge borgernes ambitionsniveau som inspiration til at skrue op for tempoet i den bæredygtige samfundsforandring, som danskerne nu så tydeligt beder om. Og som er nødvendig - ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske argumenter, siger han.

Undersøgelsen viser, at:
Danskerne er villige til selv at punge ud for at få en mere bæredygtig by.


… og de vil også ændre adfærd
Danskerne er også villige til at acceptere andre markante forandringer og ændre adfærd for at få en mere bæredygtig by.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS