Landets sommerhusejere kører i gennemsnit 79 kilometer for at komme fra hus eller lejlighed til sommerhuset. Det bekræfter formodningen om, at sommerhuset købes som et fristed væk fra dagligdagens travlhed, vurderer Nybolig.

Når boligejere beslutter sig for at købe sommerhus, sker det i gennemsnit 79 kilometer fra helårsboligen – svarende til en køretur på godt en time. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

For beboere i de større danske byer skyldes afstanden til dels, at sommerhusene ligger et stykke uden for byen. Men det skyldes samtidig, at sommerhuset skal have en anden funktion end helårsboligen.

- Afstanden mellem bolig og sommerhus viser med al tydelighed, at danskerne køber sommerhus for at få et pusterum, hvor hverdagens travlhed og mange arbejdsopgaver kan parkeres for en stund, og tankerne kan få fri, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Tallene viser desuden, at 19 procent af danske sommerhusejere har mindre end 25 kilometer mellem bopæl og sommerhus, mens 25 procent har mere end 100 kilometer.

Fordelingen i de større danske byer
Den typiske afstand til sommerhuset for boligejere i København er 50-75 kilometer. For Københavnere er de nordsjællandske kyster ganske populære.

Landbrugsejendomme: nyt investeringsobjekt. Konferencen afholdes den 20. april 2021.

For sommerhusejere i Aalborg og Odense er afstanden til sommerhuset typisk mellem 25-50 kilometer. For Aalborgensere og Odenseanere er den jyske vestkyst eller det smukke sommerlandskab i Nordjylland et hit.

2020 har på alle måder været et utroligt år på sommerhusmarkedet trods udbruddet af coronavirus. Især karantæneregler og rejseforbud satte gevaldigt skub danskernes lyst til at købe sommerhus.

- Der har været særlig travlhed i vores mæglerforretninger denne sommer sammenlignet med tidligere år. Flertallet af danske boligejere har ikke været så hårdt ramt af coronavirussen i forhold til job eller økonomi som frygtet. Derfor har danskerne stadig været i stand til at handle boliger på et niveau, der forsætter udviklingen fra 2019, siger Peter J. Mattsen.

I Nybolig tager vi coronavirussen seriøst, og vi følger derfor naturligvis fortsat regeringens retningslinjer for at begrænse smitten. Men virussen påvirker ikke boligmarkedets grundlæggende udvikling.

- Det ser ikke ud til, at coronavirussen sætter en stopper for de livsbegivenheder, der aktiverer nye boligbehov, afslutter Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter