Efterårsferien er den periode i efteråret, hvor udlejningen af sommerhuse er klart størst. Danskernes lyst til at leje sommerhus stiger kraftigt i uge 42, viser beregninger foretaget af Nybolig.

I uge 42 i 2020 blev danske sommerhuse udlejet i alt i 6.883 husuger. Til sammenligning blev danske sommerhuse i gennemsnit udlejet i 4.966 husuger fordelt over alle uger i 2020. Dermed lå udlejningen af sommerhuse i uge 42 hele 39 procent højere end årsgennemsnittet. Det viser data over sommerhusudlejning blandt danskere baseret på tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Ifølge Nybolig er den stigende efterspørgsel i efterårsferien naturlig.

- Mange danske familier holder efterårsferie i uge 42, hvor landets uddannelsesinstitutioner afholder efterårsferie. Og her kan en forlænget weekend eller en uge i et udlejet sommerhus være en kærkommen afveksling fra hverdagens stress og jag. Derfor ser vi naturligt nok en markant øgning i udlejningen netop her, siger pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Ifølge mæglerkæden kan vi meget vel igen i år se markante stigninger i antallet af udlejede husuger motiveret af effekten ved corona. Danskere stod for knap 6.900 udlejede husuger i efterårsferien 2020, mens tallet i 2019 kun var 5.700. 2020 markerede derfor en klar rekord.

- Der er ingen tvivl om, at den voldsomme nedlukning i 2020 fik flere danskere til at vende blikket indad mod efterårsferier i Danmark fremfor en forlænget weekend til rejsemål i udlandet. Og selvom verden så småt genåbner, er der fortsat væsentlige indrejserestriktioner til flere rejsemål. Derfor vurderer vi, at antallet af udlejede husuger meget vel kan blive højt igen i år, siger Alexander Falck Winther.

Af den samlede udlejning af sommerhuse i Danmark i uge 42 sidste år stod danskere for 29 procent af feriehusudlejningen, mens tyske turister stod for 2/3. De sidste procenter udgøres af hollændere, svenskere og nordmænd.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS