Udpeget blandt 532 nominerede projekter er Vadehavscentret af Dorte Mandrup og Maltfabrikken af Praksis Arkitekter på listen over de 40 værker, der er med i opløbet om at modtage "European Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe".

Der er 2 danske kulturprojekter blandt de 40 værker, der er blevet udvalgt fra den længste liste af nominerede i Mies van der Rohe-prisens historie. Juryen har peget på Vadehavscentret ved Vester Vedsted af Dorte Mandrup og Maltfabrikken i Ebeltoft af Praksis Arkitekter.

De 40 udvalgte projekter spreder sig over 18 lande og fremhæver mulighederne i moderne arkitektur med fokus på social inklusion, bæredygtighed og æstetik.

ESBJERG: De store projekter. Konferencen afholdes den 4. maj 2022.

- Det er afgørende, at vi gentænker måden, vi bygger på. Arkitektur af højeste kvalitet er en hjørnesten i Europa-Kommissionens tilgang til bæredygtighed. Ved at omdefinere europæiske arkitekters rolle som omsorgspersoner bidrager arkitekturen til den europæiske grønne pagt og dens kulturelle komponent: ’New European Bauhaus”. EU-prisen for moderne arkitektur – Mies van der Rohe-prisen – fremhæver arkitekturens bidrag til bæredygtig udvikling, udtaler EU-Kommissær for forskning, innovation, uddannelse, kultur og unge Mariya Gabriel.

EU Mies Award uddeles hvert 2. år blandt europæiske arkitekter og arkitektur-værker. Den 16. februar 2022 offentliggøres de 5 finalister, hvoraf 1 får overrakt Mies van der Rohe-prisen ved en prisuddeling i Mies van der Rohe-pavillonen i Barcelona til maj.

Juryen består af 7 medlemmer: jury-forkvinde Tatiana Bilbao, Francesca Ferguson, Mia Hägg, Triin Ojari, George Pandl, Spiros Pengas og Marcel Smets.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS