PKA, SEB Pension, Lærernes Pension, JØP og DIP har sammen med en række andre nordiske institutionelle investorer givet samlet tilsagn på 3,7 milliarder kr. til den globale ejendomsfond, SPF IV under Sparinvest Property Investor (SPI). Dermed overgik man målet.

På 7 måneder har SPI rejst 3,7 milliarder kr. til den nye ejendomsfond SPF IV, som dermed bliver den hidtil største ejendomsfond.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 26. maj 2016.

- SPI har leveret meget flotte resultater i deres tidligere fonde, og vi mener, at SPI er i stand til fortsat at levere de gode resultater. Derfor giver det god mening for os at fortsætte vores samarbejde og outsource vores udenlandske ejendomsinvesteringer til en dedikeret specialist som SPI, siger Nikolaj Stampe, der er ejendomschef hos PKA.

SPF IV ventes at levere omkring et nettoafkast på 11 procent, og ligesom de tidligere fonde vil SPF IV forfølge små og mid-market strategier i samarbejde med lokale partnere i en kombination af joint ventures, klubber, co-investeringer og traditionelle fonde. Fonden vil primært investere i opgradering af eksisterende ejendomme og i mindre grad udvikling af nye ejendomme.

NB! Erhvervslejelovens nye udvikling. Seminaret afholdes d. 25. august 2016.

- Vi er meget glade for igen at samarbejde med SPI, da internationale ejendomme er en vigtig del af vores overordnede ejendomsstrategi. Gennem SPF I  får vi eksponering til nogle af de bedste lokale ejendomsforvaltere, hvilket ville være vanskeligt for os at opnå på egen hånd, forklarer Helle Ærendahl Heldbo, porteføljemanager i Lærernes Pension.

SPI blev grundlagt i 2005 med henblik på at give institutionelle investorer mulighed for at investere i ejendomme gennem lokale partnere i Amerika, Europa og Asien. Med den nye fond forvalter SPI samlet ejendomsinvesteringer for 14,8 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne