Efter kommunalreformen i 2017 rettede danske kommuner i højere grad fokus på at tiltrække mennesker og investeringer. Nu bruges højhuse til at sætte byer på landkortet, lyder det fra direktør i Dansk Byplanlaboratorium.

Ifølge Frank Schwartz, der er Spearhead Director, High Rise Buildings i Rambøll er der er gang i højhusbyggeriet i de danske provinsbyer. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Til forskel fra for 10 år siden, hvor vi måtte argumentere for de gode ting, der er ved højt byggeri, er det i dag helt tydeligt, at mange byer selv vil dem, siger han til Kristelig Dagblad.

Ellen Højgaard Jensen, direktør i Dansk Byplanlaboratorium, vurderer, at tårnbyggeriet skyldes et ønske fra kommunerne om at gøre sig bemærket i konkurrencen mellem byerne.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

- Byplanlægning handler i højere og højere grad om at tiltrække mennesker og investeringer. Det er et fokus, der for alvor har taget fart efter kommunalreformen i 2007. Her fik kommunerne mere magt, og nu positionerer de sig voldsomt i forhold til hinanden. Og tårne, med Bestsellertårnet i Brande i spidsen, er en meget synlig måde at sætte sig selv på landkortet på,” siger hun til Kristelig Dagblad.

Det mest markante højhusprojekt i Danmark er den planlagte skyskraber i Brande, der kan komme til at rage 320 meter i vejret. Projektet, som Bestseller står bag, er tegnet af Dorte Mandrup, mens Rambøll er valgt som rådgiver på alle ingeniørdiscipliner.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens