Dansk tegnestue skal designe et højhus i det centrale San Francisco, der som et led i en større masterplan er med til at aktivere livet langs havnen i Mission Bay-området.  

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området.

Som en del af en større masterplan for området, Mission Rock, har Henning Larsen designet et 13 etager højt hus, der skal være med til at revitalisere den tidligere industrielle havnefront.

Området skal være et arkitektonisk og socialt kernekvarter – med store offentlige rekreative områder og individuelle bygninger designet af globalt anerkendte arkitektfirmaer. Henning Larsens Building G, den nordligste bygning i masterplanen, byder blandt andet på vidunderlig udsigt over en frodig havnefrontpark, the Giants’ Oracle Park Stadion og San Francisco Bay.

- Med vores bidrag til dette spirende nye kvarter i San Francisco, er vi med til at skabe en ny, stærk attraktion og et grønt, mødested på havnen med Skandinavisk forbillede for borgerne i San Francisco. Samtidig vil vi gerne afspejle en autentisk fornemmelse af Californiens kulturelle og naturlige arv, siger Louis Becker, Partner & Design Principal hos Henning Larsen.

NB! Skolebyggeri - de bedste løsninger. Kurset afholdes d. 6. november 2019.

- Vi ny-fortolker byens industrielle fortid såvel som Californiens distinkte geologi - især basaltkolonnerne i Devils Postpile National Monument, har inspireret bygningen. Vi bruger taktile, naturlige materialer for at skabe en indbydende, organisk atmosfære og dybe facader for en dynamisk leg af lys og skygge, siger han.

Udgangspunktet for udviklingen af det nye område er et offentligt-privat partnerskab mellem San Francisco Giants, Tishman Speyer og havnen i San Francisco, Mission Bay. Det er hensigten at skabe et nyt levende havnekvarter med cirka 1.200 boliger, 80.000 kvm parker og grønne områder, 1,4 millioner kvm kontorarealer og 200.000 kvm til detailhandel og produktion. 40 procent af Mission Rocks boligenheder vil være forbeholdt husholdninger med lav og moderat indkomst.

København-baserede Henning Larsen, det anerkendte hollandske studie MVRDV, og de amerikanske arkitekter WORKac og Studio Gang står bag fire bygninger i det nye område, og det bliver således et arkitektonisk showpiece for San Francisco – samt et livligt nyt kvarter og en spirende regional destination.

Planen for Mission Rock er udviklet ved hjælp af mange års planlægning og input fra udviklere, byens myndigheder og lokale stemmer.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne