Den 10.000 kvm store skole er under opførelse og forventes at åbne i 2023. Den er tegnet af Henning Larsen og Skala Arkitekter.

Den svanemærkede skole, der er ved at blive opført i Sundby ved Nykøbing Falster, blev torsdag den 1. december 2022 udpeget af World Architecture Festival Awards i kategorien Education.

Dermed modtager skolen, der er tegnet af Henning Larsen og Skala Arkitekter i samarbejde med Bo-Hus, ETN Arkitekter, Autens og MOE Rådgivende Ingeniører, en pris for sit design, der udmærker sig ved sin cirkulære form og integration i landskabet.

Ved World Architecture Festival (WAF) i Lissabon blev Sundby Skole i fredags udpeget som vinder i kategorien Education, hvor skolen kæmpede mod 16 andre projekter fra hele verden.

- Vi er enormt stolte og glade for den store anerkendelse. WAF Awards er en af de allerstørste internationale arkitekturpriser, og vi var en del af et utroligt stærkt felt. Visionen for skolen er at skabe grundlæggende glæde og lyst til at gå i skole. Designet for Sundby Skole ligger i spændingsfeltet mellem læring og landskab, og det giver børnene mulighed for at lære og opleve ting, som ligger uden for det almindelige skema i folkeskolen, hvilket dommerne ved WAF lagde vægt på, siger Eva Ravnborg, landedirektør i Henning Larsen.

Træbyggeri: introduktion til best practice, regler og erfaringer. Kurset afholdes den 1. marts 2023.

Guldborgsund Kommune er bygherre på skolen, der opføres med ambitioner om lokal forankring og bæredygtighed. Skolen skal efter planen være et lokalt kraftcenter, hvor skole og lokalområde mødes.

- Vi har gentænkt måden af bygge og tænke skole på - både i forhold til læringsmål og bæredygtighed, men også skolens rolle i lokalsamfundet. Helt fra starten har vi haft fokus på, hvordan skolen og lokalområdet kan skabe værdi for hinanden. Vi har haft en målsætning om at designe og udvikle en skole, der er forankret i dens omgivende miljø, landskab og kulturarv. En skole, der er mere end et moderne læringsmiljø, men også er fremadskuende og skaber stolthed og værdi i lokalsamfundet, fortæller Julie Ankjær, kreativ chef i skala architecture.

Når Sundby skole, Danmarks første svanemærkede skole, åbner i sommeren 2023, vil den rumme cirka 580 elever fra 0.-9. klassetrin og ventes med spænding i Nykøbing Falster.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder