Den 430.000 kvm store ø blev senest handlet for 900.000 kr. i 1973, og i august 2020 skiftede den så atter hænder. Denne gang for mere end 10 gange så meget.

Selvom det ganske danske land nærmest udelukkende består af hel- og halvøer, så er det bestemt ikke hver dag, at en ø bliver købt og solgt på boligmarkedet. Men det er ikke desto mindre det, der er sket med Halmø, som ligger i det Sydfynske Øhav mellem Fyn og Ærø. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Handlen af den 430.000 kvm store ø, der blev solgt tilbage i august 2020, er netop blevet tinglyst - og dermed står det klart præcis hvor mange millioner, der skal til at blive ø-ejer.

De nye ejere har gravet dybt i portemonnæen og lagt knap 9,8 millioner kr. for øen, der også rummer en 200 kvm stor, stråtækt bolig.

Ifølge salgsmaterialet fra ejendomsmæglerfirmaet Asger Olsen A/S kan man ankomme til øen - hvor der er strandenge, skov, småsøer og et rigt dyreliv - med enten en båd, helikopter eller et mindre fly.

Landbrugsejendomme: nyt investeringsobjekt. Konferencen afholdes den 20. april 2021.

Sidst Halmø blev handlet, var tilbage i 1973, hvor de nu forhenværende ejere gav 900.000 kr. for øen. I marts 2019 vurderede mægleren ifølge TV2 Fyn, at prisen for øen nu skulle ligge på 15-20 millioner kr.

I øjeblikket er der flere andre øer til salg i det danske farvand. Det oplyser Boliga.dk.

Du kan for eksempel købe Masnedø Kalv, som ligger i Storstrømmen mellem Sydsjælland og Falster. Det kræver dog, at du kan skaffe 10 millioner kr., som er det, den lidt over 23.000 kvm store ø er til salg for.

En smule mere beskedent kan du også “nøjes” med at købe den ene halvdel af Store Svelmø i vandet udenfor Faaborg på Sydfyn. Her får du lidt over 110.000 kvm jord for 5,8 millioner kr.

Se den private ø Halmø her.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS