Nu vil transportminister Hans Christian Schmidt stoppe forlængelsen af Hillerødmotorvejen og færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen. Danske Anlægsentreprenører advarer mod at skabe panikstemning og så usikkerhed om langsigtede og nødvendige investeringer.

Danske Anlægsentreprenører finder det stærkt bekymrende, at transportministeren går i noget, der ligner panik over udsigterne til en stram finanslov for 2016. Med de seneste udmeldinger kaster han gode samfundsnyttige projekter ud i en situation med usikkerhed om fremtiden for vigtige infrastrukturprojekter, der kan skabe udvikling og være med til at sikre fremtidens velfærd.

- Vi skal også i den nuværende situation træffe beslutningerne for fremtiden. Og politikerne skal have is nok i maven til at stå ved dem. Et kasseunderskud og en stram finanslov for næste år bør ikke bruges til at skabe usikkerhed om udbygningen af vores infrastruktur, siger Niels Nielsen, branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Transportministeren har meddelt, at der ikke er penge nok i kassen til forlængelsen af Hillerødmotorvejen og færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen.

NB! Hillerød investerer 19 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. marts 2016.

- Det er ikke visionært og fremsynet, hvis man tager infrastrukturprojekterne som gidsel for en stram finanslov. Især hvis det kommer til at handle om at finansiere andre kortsigtede opgaver, siger Niels Nielsen.

Han roser politikerne for at have været ganske fremsynede med hensyn til finansieringen af Danmarks infrastruktur med etablering af en infrastrukturfond, som rummer milliardbeløb, og infrastrukturfonden nyder godt af en strøm af penge fra vejprojekter, der bliver billiggjort. Der blev således fra finansloven for 2015 tilført infrastrukturfonden næsten 2,5 mia. kr. fra billiggjorte vejprojekter.

- Der kan sagtens gå et par år fra beslutning om et stort vejprojekt, til entreprenørmaskinerne kører og størstedelen af pengene skal betales. Derfor bør det ikke være aktuel pengemangel i finansloven for 2016, der skal udskyde motorvejsprojekterne til Frederikssund og forlængelsen fra Hillerød. Pengene, der på den korte bane skal bruges til planlægning, projektering og indhentning af tilbud, kan findes i infrastrukturfonden, siger Niels Nielsen.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter