Kant Arkitekter forstærker deres kerneforretning med fremtidslaboratoriet Agenda. Igennem fremtidsforskning og innovationsprojekter er det ambitionen, at Agenda skal gå forrest og sætte nye standarder for, hvordan vi lever og lærer i fremtiden.

Kant Arkitekter er funderet i den skandinaviske byggeskik og har over 100 realiserede undervisnings- og boligprojekter i Danmark. Med etableringen af Agenda retter de nu også et stærkt fokus på fremtidsforskning og innovationsprojekter – og det internationale marked.

Arkitektbranchen har ikke før haft det lange lys på og forsøgt at samle al den forskning, der kan give fingerpeg om, hvad tidens og fremtidens teknologiske kvantespring kommer til at betyde for den måde, vi indretter os på derhjemme, i skolerne og i byrummet. Det vil Kant arkitekter lave om på med Agenda.

- Kant Arkitekter har et skarpt fokus på den måde, vi lever og lærer på, når vi tegner bolig- og undervisningsbyggeri i Danmark. Vi ved, at teknologi og samfundsudvikling vil påvirke, hvordan vi indretter os i fremtiden, men det er endnu et temmelig uudforsket felt. Vi stiller nu skarpt på, hvordan vi gerne vil indrette os, så vi sikrer, at vi får mennesket i centrum for udviklingen, og ikke bare lader teknologi og tilfældigheder sætte retningen. Vi ønsker at ruste både branchen og samfundet til at bygge fremtidens boliger, byrum og undervisningsinstitutioner. Det er hovedformålet med Agenda, siger Morten Stahlschmidt, administrerende direktør hos Kant Arkitekter.

Karl-Martin Buch Frederiksen, partner hos Kant arkitekter, er ansvarlig for Agenda.

- Og så befinder vi os i en tid, hvor de massive miljømæssige udfordringer og de teknologiske kvantespring kommer imod os på samme tid. Vi kan med andre ord se ind i en fremtid, hvor vores byer, boliger og uddannelsesinstitutioner skal omstilles til en bæredygtig fremtid – og hvor teknologiens muligheder vil reformere de rum, vi lever og lærer i, siger Karl-Martin Buch Frederiksen.

NB! IT og teknologi i ejendom - Proptech. Kurset afholdes d. 3. december 2019.

Med afsæt i fremtidsforskning og fremtidsanalyser skal Agenda forudsige, hvilke strømninger og ændringer vores samfund vil stå overfor i fremtiden – forudsigelser som for eksempel byer og universiteter kan bruge til at sætte langsigtede, robuste og bæredygtige mål.

- Man snakker om disruption i mange brancher, men det er kun begyndelsen. Inden længe vil vi se en global disruption, hvor teknologien vil vende op og ned på vores adfærdsmønstre – og det skal vi forberede os på, siger Karl-Martin Buch Frederiksen.

Agendas arbejde adskiller sig fra Kant Arkitekter ved at tage afsæt i både den fysiske og digitale arkitektur. Det er missionen at skabe nye samarbejdsrelationer, hvor folk bringes sammen med forskellige fagdiscipliner og interesser for at skabe innovative løsninger til fremtidens måder at leve og lære på.

- Som arkitekter har vi det med at blive i vores egen faglige omgangskreds, og derfor har vi generelt svært ved at udvikle os. Agenda er nyskabende, fordi vi nedbryder barriererne til en masse andre brancher og søger viden i en lang række af fagligheder. Som fremtids- og innovationslaboratorie skal vi arbejde med mulighederne og ikke begrænsningerne. Vi skal skabe innovative løsninger og skabe fremtidens bedste byer, og det gør vi ikke ved at blive på vores egen banehalvdel eller ved at kradse i overfladen. Vi kommer til at søge dybt ned i stoffet og kigge ud i fremtiden med andre end os selv, siger Karl-Martin Buch Frederiksen.

Agenda går i luften i midten af september og vil i løbet af efteråret komme med 2 udgivelser med hver 10 elementer, der vil ændre vores måde at henholdsvis leve og lære på i fremtiden. Hver udgivelse vil indeholde podcasts, analysearbejde og konkrete eksempler på, hvordan vores samfund i fremtiden kommer til at ændre sig i forhold til, hvordan vi lever og lærer.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens