Langkærparken i Tilst producerer nu strøm til eget forbrug med Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg. Med installationen af solceller på de 34 boligblokke realiseres et overskud på 9.000 kr. pr. boligblok efter første driftsår.

Langkærparken, der er en afdeling i boligorganisationen AL2bolig, har med den netop afsluttede helhedsplan for bebyggelsen fået renoveret samtlige 850 boliger. Sideløbende med renoveringen har boligafdelingen fået et solcelleanlæg på mere end 1 MWp.

Strømmen herfra forbruges af de enkelte lejligheder og vaskerier. Solcelleanlægget medfører en miljømæssig reduktion i CO2-udledningen på omkring 315 ton CO2 årligt, og desuden vil solcelleanlægget ikke betyde huslejestigninger. Derimod forventes det, at der efter det første år i drift kan spares 9.000 kr. inklusive moms pr. boligblok på elregningen efter afbetaling af realkredit lån.

NB! Ungdomsboliger i Aarhus 2017-2027. Konferencen afholdes d. 23. maj 2017.

Navitas Rådgivende Ingeniører med speciale i vedvarende energi har været bygherrerådgiver for AL2bolig, og de har dimensioneret og udbudt projektet samt løbende ført tilsyn med processen og stået for den endelige aflevering af projektet.

Phønix Tag Energi har været entreprenør på opgaven. Montagen begyndte i efteråret 2014 og har dermed varet i godt 2 år. Solcelleanlæggene på hver boligblok er blevet afleveret løbende og sat i produktion enkeltvis, og den nye energikilde er dermed blevet udnyttet optimalt helt fra begyndelsen.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens