Beton er skiftet ud med træ. Det er første gang herhjemme, at ejerboliger i storskala bliver opført med dette bæredygtige materiale i såvel bærende konstruktioner som på facader.

Bonava sætter nu 34 rækkehuse i massivt træ (CLT) til salg lige nord for København. Salget startede i weekenden, og boligerne ventes indflytningsklare i sensommeren 2022.

- Bonava var pionerer med de første svanemærkede lejligheder herhjemme. Siden har vi udviklet og bygget næsten 800 svanemærkede boliger. Nu tager vi næste skridt og introducerer ejerboliger i massivt træ og i storskala til danske familier, siger Kristina Olsen, administrerende direktør for Bonava i Danmark.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

De 34 rækkehuse, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, opføres på den tidligere Flyvestation Værløse, hvor nye boligklynger i øjeblikket skyder op ved siden af den tidligere militærbases hangarer, 3 kilometer lange landingsbane, F-16 shelters og kontroltårn.

Boligerne, der opføres i 2 og 3 etager, er på mellem 110 og 144 kvm. Og priserne ligger mellem 3,4 millioner kr. og knap 4,8 millioner kr.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

Bonava regner med at træhusene, der går under navnet Filmhusene Vest, især vil tiltrække miljø-og klimabevidste børnefamilier. En spørgeundersøgelse blandt borgere i Københavns Kommune viste forleden, at coronakrisen har fået 50.000 københavnere til at overveje at flytte ud af byen.

- Vi ser en ny og forstærket flyt-ud-af-byen-trend. Ikke mindst børnefamilierne ønsker sig lys og luft – og efterspørger samtidig rammer, hvor fællesskabet kan folde sig ud for børn og voksne, siger Kristina Olsen.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne