Der er lige nu 8.100 villaer og rækkehuse til salg i Danmark til mindre end 1 million kr. Den billigste villa lige nu har et prisskilt på blot 75.000 kr. Det er lidt mere end kvm-prisen på Frederiksberg.

For øjeblikket er der over 8.100 villaer og rækkehuse til salg rundt om i landet til mindre end 1 million kr. Helt i front findes en nyudbudt villa i Lyngs på Thyhom, hvor man kan få sit navn på skøde og dør for beskedne 75.000 kr. Det gør adressen til Danmarks billigste udbudte hus for øjeblikket, viser oplysninger fra Boliga.dk.

- Der er et hus med tag, vægge, vinduer, mure og et nyere kondenserende oliefyr, men det er samtidig et sted, der er nusset og kræver lidt, siger ejendomsmægler Torben Lyngs, der er indehaver af Nybolig Thy & Thyholm, der har huset til salg.

- Håndværkere koster jo det samme herovre, som de gør I København, så det kommer til at koste en jetjager, hvis man ikke selv kan renovere - og det kan ikke svare sig på det her marked. Men ønsker man sig et billigt sted at bo - og kan man selv gå og renovere på det, så kan dette hus godt være sagen - og man kommer altså rigtig langt med 20 liter ajax og 50 liter maling, uddyber han.

NB! Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 6. marts 2019.

Ejendommen har tidligere huset den lokale fotograf, og derfor følger der også et udhus på 40 kvm, som tidligere har været brugt som atelier, med til huset, der iøvrigt rummer 69 bolig-kvm.

Under gennemsnittet
Med udbudsprisen på 75.000 kr. løber den gennemsnitlige kvm-pris ifølge Boliga op på 1.086 kr. Og selvom området i det vestjyske også normalt lægger muld til priser under landsgennemsnittet, så er kvm-prisen 79 procent under gennemsnittet for områdets øvrige udbudte huse.

I januar 2019 blev husene i hele Struer Kommune i gennemsnit udbudt til salg for godt 8.920 kr. per kvm. Det er en anelse mere end samme måned året før - og placerer kommunen blandt landets 20 billigste.

Tager man et kig på den modsatte ende af skalaen, er alt som det plejer; Frederiksberg Kommune ligger fast på pristoppen. Her koster 1 kvm hus nemlig kun lidt mindre end den samlede pris på Danmarks billigste villa. For øjeblikket udbydes husene i Frederiksberg Kommune nemlig for 60.561 kr. per kvm.

Se huset i Lyngs på Thyholm her.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS