Den 1. april overtager Danish Crown 14.000 kvm bygninger og et areal på over 120.000 kvm i Vejen. En stor del af bygningerne er bygget til fødevareproduktion.

Ifølge Danish Crown er den geografiske placering optimal og prisen fornuftig, og koncernen har derfor købt 14.000 kvm bygninger i Vejen af konkursramte Skare Group.

- Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer, fortæller Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown.

Bygningerne i Vejen bliver indrettet og udstyret, så de matcher Danish Crowns fremadrettede behov. Derfor overtages der intet produktionsudstyr eller inventar. Det skyldes, at det udstyr, der i dag er i bygningerne, ikke passer ind i de planer, som Danish Crown har for den kommende produktion i Vejen.

Odenses kommende investeringer. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

- Hvilken type produktion, vi skal have i bygningerne, er vi ikke klar til at fortælle om endnu. Der kan gå op til et år, før vi er klar til at starte produktionen op i Vejen, så det er også for tidligt at sige noget om, hvor mange medarbejdere vi får brug for, siger Søren F. Eriksen.

- Vi laver den her investering med sigte på at styrke vores innovationskraft i Nordeuropa. Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan, siger Jais Valeur, koncernchef i Danish Crown.

Det er aftalt mellem parterne, at købesummen ikke oplyses.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND