Danica vil udvide butikscentret City Vest i Gellerup i Aarhus med en biograf samt butikker øst for centret, et højhus med konferencehotel og/eller boliger syd for centret, samt boliger vest for centret. Nord for Gudrunsvej ønskes mulighed for at etablere en blanding af boliger, erhverv, butikker og offentlige formål langs bygaden.

Aarhus Kommune har igangsat en forundersøgelse med henblik på udarbejdelse af en lokalplan, der skal bane vejen for en udvidelse af City Vest, som i dag har et samlet butiksareal på 25.000 kvm fordelt på 60 butikker.

Planen er ifølge Aarhus Kommune at udvide butikscentret, etablere en pladsdannelse hen over Gudrunsvej, samt etablere bebyggelse i den sydlige del af den nye bygade (Karen Blixens Boulevard) til blandede byformål.

Butikscentret ønskes på egen matrikel udvidet med blandt en biograf samt butikker øst for centret, højhus med konferencehotel og/eller boliger syd for centret, samt boliger vest for centret. Nord for Gudrunsvej ønskes mulighed for at etablere en blanding af boliger, erhverv, butikker og offentlige formål langs bygaden, som på denne strækning vil være en form for gågade.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

Arealerne nord for Gudrunsvej er dels ejet af Aarhus Kommune og dels af Gellerup Kirke. I overensstemmelse med Helhedsplanen og Dispositionsplanen for Gellerup + Toveshøj ønskes en levende bygade imellem BazarVest i nord og CityVest i Syd. Overgangen over Gudrunsvej er et centralt element i at få skabt denne sammenhæng.

CityVest ligger i et område hvor højhuse ifølge Højhuspolitikken ikke som udgangspunkt afvises. Der vil dog skulle udarbejdes lokalplan, kommuneplantillæg samt miljøvurdering/højhuskonsekvensanalyse.

City Vest er opført i 1972 og var det første center i Jylland, der blev opført som et overdækket shoppingcenter. Siden er City Vest løbende blevet moderniseret, blandt andet med et nyt glastag, udvidet med flere butiks-kvm og senest et helt nyt indgangsparti ud mod Silkeborgvej. DEAS tager sig af den daglige administration og udlejning af butikslokalerne i centret. Centret besøges årligt af 3 millioner kunder.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS