Danica og NCC vil opføre et nyt byggeri med plads til 2.000 arbejdspladser samt ungdomsboliger på en gammel industrugrund på Lundtoftevej 160. Byggeriet til anslået 700 millioner kr. kommer til at ligge tæt på DTU og i tilknytning til Vidensbyen.

Danica har søgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at opføre de nye kontorer på areal på 25.000 kvm af den 48.000 kvm store grund på Lundtoftegade 160. Der skal nu udarbejdes et kommuneplantillæg, der skal bane vejen for det 25,5 meter høje byggeri. 

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder 2016-2025. Konferencen afholdes d. 1. september 2016.

- Projektet omfatter et kontorbyggeri på 6 etager, med plads til op til 2.000 arbejdspladser, og med ønsker om etablering af op til 800 parkeringspladser. Bygherre er i dialog med 2 større potentielle lejere der begge efterspørger ekstra parkeringspladser som forudsætning for at leje, hvorfor man fra bygherres side ønsker at etablere flere parkeringspladser end der sædvanligvis stilles krav om, lyder det i den ansøgning, som COWI på vegne af bygherre har sendt til Lyngby-Taarbæk Kommune.

Byggeriet vil være placeret mellem de eksisterende kontorbygninger på Lundtoftevej 160 og Lundtoftegårdsvej 93A. Efter planen etableres et kontorfællesskab med lejemål i forskellige størrelser samt en række fællesfunktioner som reception, kantine, auditorium, mødelokaler, omklædning og offentligt caféområde. Danica oplyser, at de 35.000 kvm ikke forventes at kunne udlejes øjeblikkeligt, hvorfor byggeriet ønskes opdelt i 2 eller 3 etaper.

De første 15.000 kvm forventes opført i etape 1. For at kunne håndtere en eventuel nedgang i udlejningsmarkedet for kontorerhverv og samtidig undgå at det påvirker byggeriet og udviklingen af området, ønsker Danica, at den vestligste halvdel af byggeriet - som alternativ til kontorerhverv - kan indrettes til ungdomsboliger. Den mulighed skal skrives ind i kommuneplantillægget.

NB! Almene boliger i København  Udvikling og muligheder 2016 - 2026. Konferencen afholdes d. 22. september 2016.

Det kommende byggeri erstatter den nu nedrevne produktionsbygning, der tidligere husede Electrolux - mindre end 600 meter fra den kommende letbane langs Ring 3. Af den ansøgning, som COWI har tilsendt Lyngby-Taarbæk Kommune på vegne af Danica, fremgår det, at byggeriet ønskes igangssat snarest.

I forvejen er der stor aktivitet i området, hvor DTU udvider med 200.000 kvm kontor- og undervisningslokaler, ligesom Novozymes over flere etaper udvider med et 75.000 kvm stort forskningscenter med kontor og laboratorier, hvor de første 30.000 kvm skal stå klar i 2018. Biotekvirksomheden har samtidig byggeret til et 35.000 kvm stort parkeringshus på den 140.000 kvm store grund på Dyrehavegårds Jorder.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked