Dades skrinlægger plan om at sælge halvdelen af koncernens butikscentre med en bogført værdi på 8,5 milliarder kr. Koncernen har til gengæld en investeringskapacitet på 3-4 milliarder kr.

For 2 år siden satte Dades ifølge Insidebusiness jagten ind på at finde interesserede investorer til halvdelen af aktierne i koncernen 12 storcentre med samlede ejendomsværdier, der i det seneste regnskab er bogført til 8,5 milliarder kr.

De 400.000 kvm butikscentre ligger primært i Østdanmark, og omfatter blandt andet Waterfront i Hellerup, Spinderiet i Valby og Ro's Torv i Roskilde. Ifølge Børsen er planerne nu skrinlagt.

- For par år siden afsøgte vi markedet for eventuelt at finde oplagte partnere på butikscenter-området til fortsat udvikling og drift af vores centerportefølje. Imidlertid måtte vi konstatere, at der ikke var nogle oplagte muligheder, som vi vurderede, var et bedre alternativ til at fortsætte som hidtil. Det har gjort, at vi har indstillet den proces, siger Boris Nørgaard Kjeldsen til Børsen.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

Han siger videre til at avisen, at Dades har store ambitioner om den fortsatte drift og udvikling og derfor ikke arbejder videre med en salgsstrategi. Men man vil være lydhør over for de rette bud.

Dades omsatte i regnskabsåret 2018/19 for 1,2 milliarder kr. og fik et driftsresultat på 682 millioner kr., hvilket er det bedste i selskabets 82-årige historie. Kursregulering af koncernens renteafdækning, som følge af betydelige rentefald samt værdiregulering af især butikscenterejendomme gav dog koncernen et samlet minus på bundlinjen på 191 millioner kr.

Siden Novo Holding og Tryghedsgruppen i 2015 trådte ind i ejerkredsen i Dades, har koncernen blandt andet overtaget Sønderhøj og Mega Syd i Aarhus med ejendomme på mere end 120.000 kvm fra Coop. I løbet af det seneste år er en række lager- og logistikejendomme til gengæld frasolgt, og Dades portefølje omfattede ved udgangen af regnskabsåret 1,1 millioner kvm med en værdi på 24 milliarder kr.

Dades oplyser i videre i det seneste regnskab, at selskabet har en investeringskapacitet på 3-4 milliarder kr., og her har man især kig på attraktive og velbeliggende bolig- og kontorejendomme i Danmarks største byer.

Koncernens eksisterende ejendomsportefølje omfatter foruden de 400.000 kvm butikscentre, 82 kontorejendomme med et samlet areal på 632.400 kvm til en bogført værdi på 12 milliarder kr. og 67.200 kvm boliger med en bogført værdi på 1,9 milliarder kr. Dertil kommer koncernens udviklingsprojekter. Alle koncernens ejendomme administreres af Newsec.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS