Samlet investeres der 500 millioner i Assens rensningsanlæg og klimatiltag. Renseanlægget med tilhørende biogasanlæg bliver et bærende element i en ny og samlet Forsyningspark i den sydøstlige udkant af Assens by.

Assens Forsyning har i samarbejde med bygherrerådgiveren COWI valgt Konsortiet Nyt Assens Renseanlæg I/S, som består af det NCC-ejede Jakobsen & Blindkilde og EnviDan med CUBO som arkitekter samt Møller & Grønborg som landskabsarkitekter. Konsortiet er valgt på baggrund af et EU-udbud, hvor 3 totalentreprenører var prækvalificeret.

Envidan kalder det nye renseanlæg for "det største og mest ambitiøse i nyere tid." Byggeriet forventes at stå færdigt primo 2022.

- Vi har allerede investeret 100 millioner kroner i første del af et nyt og samlet spildevandssystem, og med den indgående kontrakt, er der i alt investeret 500 millioner kroner i en ny klima- og miljøvenlig infrastruktur i Assens Kommune, siger administrerende direktør Birger Strandby Ernst fra Assens Forsyning.  Et nyt vandværk er allerede opført, og arbejdet med at anlægge en ny administration med værksted og lager til Assens Forsyning går i gang i efteråret 2020.

Et udstillingsvindue

Ud over at være miljøvenlig og energieffektiv, skal anlægget virke som inspiration og udstillingsvindue til omverdenen og for, hvordan moderne håndtering af spildevand mest hensigtsmæssigt finder sted.

- Vi planlægger, at tage første spadestik i efteråret 2020, siger drifts- og projektchef Michael Dissing Nielsen.

- Byggeriet skal koordineres med opførelsen af vores nye administration med tilhørende værksted og lager, der bygges sideløbende, og som i forening med renseanlægget, skal passes ind i landskabet. Vi forventer at være i mål med begge projekter primo 2022.

Fakta

Konsortiet Nyt Assens Renseanlæg I/S (Jakobsen & Blindkilde A/S + EnviDan A/S) opfører i totalentreprise for Assens Forsyning A/S et nyt renseanlæg med tilhørende biogasanlæg ved Fåborgvej/Egebjergvej i den sydøstlige udkant af Assens by. Konsortiet har tilknyttet CUBO Arkitekter samt Møller & Grønborg som landskabsarkitekter.

Anlægget, der får en kapacitet på 100.000 PE med mulighed for udvidelse til 150.000 PE, bliver en del af en samlet Forsyningspark, som også vil indeholde vandværk samt administration, værksted og lager til Assens Forsyning

Renseanlægget er en forudsætning for kunne efterleve beslutningen i Assens Byråd om at omlægge håndteringen af spildevand fra de nuværende 8 mindre renseanlæg rundt om i kommunen, til ét nyt, samlet og mere effektivt anlæg i Forsyningsparken – jf. Spildevandsplan 2018-2027.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse