Planerne om en ny stadion- og erhvervspark på i alt 55.000 kvm i Køge møder modstand fra blandt andet Coop og De Samvirkende Købmænd (DSK).

Køges kommende stadion får 10.300 siddepladser, og byggeriet omfatter i alt 55.000 kvm. Der er allerede reserveret lejemål på godt 34.000 kvm, og ifølge Køge Kommune føres der drøftelser med potentielle lejere vedrørende yderligere 15.000 kvm.

NB! Byudvikling i Køge til 23 milliarder. Konferencen afholdes d. 3. marts 2016.

Ud over at fungere som fodboldstadion, bliver der således også plads til erhverv. Erhvervsdelen skal blandt andet indeholde en restaurant, et fitnesscenter, et sundhedscenter, et hotel, liberale erhverv samt et supermarked. Ifølge sn.dk vækker det dog bekymring fra blandt andet Coop og DSK.

- Min klient, Coop Danmark A/S, har i den forbindelse udtrykt en stærk bekymring ved en realisering af en stor dagligvarebutik i Køge Park, som kan have særdeles alvorlige konsekvenser for Kvickly's fremtid i Køge. Projektet vil ganske enkelt ødelægge balancen i Køge by og vil dermed have væsentlige konsekvenser, ikke kun for Kvickly, men også for den øvrige detailhandel i byen, skriver partner Kim Trenskow fra advokatfirmaet Kromann Reumert, som er advokat for både Coop og DSK, i et høringssvar i forbindelse med, at et lokalplanforslag for projektet netop har været i høring.

NB! Butiksmarkedets udvikling 2016-2026. Konferencen afholdes d. 19. april 2016.

Kommunen forventer, at indgå aftale med en investor til det store stadion- og erhvervsprojekt i marts 2016. I december skal der efter planen indgåes aftale med en entreprenør, så byggeriet kan sættes i gang i marts 2017. Stadiondelen ventes indviet i juni 2018, mens det samlede projekt skal stå klar i december 2018. Prisskiltet lyder på 800 millioner kr.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter