Årsregnskabet fra Colliers vidner om høj aktivitet efterfulgt af opbremsning i markedet.

Med en bruttofortjeneste på 230 millioner kr. i 2022 noterer Colliers Danmark i dag sin næsthøjeste bruttofortjeneste i selskabets historie. Brat opbremsning i markedet betød samtidig, at indtjeningen før skat (EBITDA) endte på 52 millioner kr. før restruktureringsomkostninger mod 101,6 millioer kr. i 2021.

Trods afmatningen betegnes regnskabet som meget tilfredsstillende af administrerende direktør, Carsten Gørtz Petersen.

- Vores bruttofortjeneste vidner om, at vi har haft høj aktivitet særligt i første halvår. Desværre oplevede vi, at markedet gik i stå, bedst som vi havde gearet vores forretning til yderligere vækst. Den kombination påvirkede især vores bundlinje, hvorfor vi så os nødsaget til at tilpasse vores omkostninger, udtaler han.

Samtidig påpeger Carsten Gørtz Petersen, at nedgangen i nøgletallene også er udtryk for et ekstremt højt aktivitetsniveau i 2021.

Lejeboliger: Udvikling og salg. Konferencen afholdes den 6. september 2023.

- Regnskabet var i 2021 præget af historisk lave renter og opsparet investeringsaktivitet efter nedlukningerne under Corona. Vi kommer med andre ord fra et unaturligt højt niveau i 2021, og tilbagegangen ændrer derfor ikke ved, at vi fortsat er på rette spor og følger vores femårsplan om at fordoble forretningen i 2025 sammenlignet med 2020, forklarer Carsten Gørtz Petersen.

Carsten Gørtz Petersen glæder sig desuden over, at Colliers har vundet markedsandele i alle sine forretningsområder på tværs af hele landet i 2022.

- Vi har udbygget vores markedsposition markant sidste år. Det betyder, at vi er klar til at gribe de investeringsbehov, som vi i øjeblikket kan se, at især pensionskasser og udenlandske kapitalkæder har. Derudover glæder det mig, at vi har en diversificeret forretningsmodel, hvor vi gennem en bred palet af både investeringsservices, rådgivning, udlejning og lejerrepræsentation kan imødekomme skiftende markedsbehov – også når konjunkturerne svinger, siger han.

Selvom 2023 langt hen ad vejen ventes at være præget at høje renter og afventende investorer, forventer Carsten Gørtz Petersen et fornuftigt regnskab i år.

- Vi har taget de nødvendige skridt for at geare vores forretning yderligere til lønsom vækst. Samtidig forventer vi og mange markedsaktører, at renten vil stabilisere sig i slutningen af året, hvilket betyder, at vi får meget travlt, udtaler han.

Aalborg investerer i byudvikling. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

Colliers købte i september Pangea Property Partners, der er en førende transaktionsrådgiver i Sverige og Norge. Således er der skabt en ny, nordisk organisation, hvor Colliers kan tilbyde en lang række services på tværs af Sverige, Norge, Danmark og Finland.

- For at fastholde vores markedsposition og kompetencer vil der være et konstant behov for at investere i organisationen. Derudover investerer vi fortsat i vores digitale platform, bæredygtighed, vores medarbejdere og ledere, da de områder er strategisk vigtige for vores langsigtede vækstplaner, fortæller Carsten Gørtz Petersen.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS