Ejendomsmarkedet oplevede en opbremsning i væksten i 2018, hvor transaktionsvolumen faldt efter rekordåret 2017. Men hos Colliers Vejle steg omsætningen med hele 40 procent, hvilket er ret bemærkelsesværdigt, da 2017 også var et rekordår her.

Colliers i Vejle omsatte i 2018 for 40 procent mere end i rekordåret 2017. Væksten var baseret på mange større og mindre sager fordelt i hele den region afdelingen dækker.

- Retrospektivt er Ikeas overtagelse af grunden i Esbjerg i december måned nok den handel, der fyldte mest her hos Colliers i Vejle i forhold til omtale, men også salget af det tidligere Rambøll domicil i Esbjerg for PFA (til E. Bank Lauridsen Holding, red.), en ejendom beliggende på kanten af havnen og samtidig midt i byen og dermed særdeles attraktiv, fyldte noget, fortæller René Neesgaard, partner og direktør Colliers Vejle.

- Vi har nydt godt af, at investorerne fortsat søger mod provinsen, der kom i 2018 stadigt flere investorer til, både nationale og internationale. Vi forventer, at 2019 også bliver et godt år, idet udviklingen i Trekantområdet og Esbjerg fortsat er positiv, uddyber han.

Det er særligt boligudlejningsejendomme, der efterspørges, men også kontor- og logistikejendomme er populære. En af årets sidste større handler var dog den måske mest markante gågadeejendom i Vejle, kendt som “Royal” og beliggende på Rådhustorvet, en handel til knap 80 millioner kr. Ejendommen havde Fætter BR var hovedlejer, og legetøjskædens exit åbner op for, at facaden kan blive moderniseret til en ny lejer.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Den ejendom, vi solgte for PFA på Willemoesgade i Esbjerg, blev solgt til en lokal investor, der vil omdanne ejendommen til boliger i 2019. Netop boligejendomme er en efterspurgt ejendomstype, og efterspørgslen forventes at fortsætte i 2019, fordi fundamentet for en solid investering fortsat synes at være til stede med en lav rente, stabil befolkningstilvækst i de større byer og stigende lejeniveauer. I 2018 var omsætningen af boligejendomme stor og spænder vidt, lige fra mindre centralt beliggende boligejendomme til private investorer, rækkehusbebyggelser til både private og udenlandske investorer, 228 nye boliger under opførsel i Vejle til PFA, og større ældre boligejendomme med udviklingspotentiale, siger René Neesgaard.

På udlejning har Colliers i Vejle også haft et travlt år, hvor flere betydende sager blev løst. En af disse sager var udlejning af et nyt centrallager i Horsens til den fremadstormende NORMAL kæde. Inden for retail var der også flere gode udlejninger, der faldt på plads, blandt andet kan nævnes Eventyrsport i Vejle, en meget stor butik, der blev udlejet på kort tid. Desuden fremhæves omdannelsen af Jensens Bøfhus i Vejle fra restaurant til 2 butikker; Joe & the Juice og Rituals, ligesom der er udlejet til flere fastfood koncepter, blandt andet Sunset Boulevard og KFC.

Colliers i Vejle tæller nu 12 ansatte, da købet af Sadolin og Albæk medførte, at endnu en erfaren medarbejder blev tilknyttet afdelingen. Derudover afsluttede 2 medarbejdere i december deres uddannelse som DiplomValuar.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.