3 arkitekt-teams skal komme med bud på et nyt multitek i Assens gamle rådhus og en ny havneplads. Det skal rumme byens nye bibliotek og være et kulturelt mødested med en række forskellige aktiviteter. 

Opgaven har en samlet byggesum på 13 milioner og udbydes af Assens Kommune i samarbejde med Realdania. Projektet er en del af Realdanias kampagne ”Hovedbyer på forkant”, som skal understøtte nyt liv i bymidterne rundt om i landet.

De 3 teams er:

* COBE A/S med Orbicon|WSP som underleverandør.

* JAJA Architects med BOGL og Skanding som underleverandører.

* WE Architecture med byMUNCH By- og Landskabsdesign, REGNESTUEN Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører og INN tegn & byg som underleverandører.

De 3 teams skal i løbet af sommeren komme med deres endelige bud på totalrådgivningsydelsen, og så vil bedømmelseskomitéen kåre en vinder i slutningen af august. Den endelige kontrakt forventes at blive indgået i efteråret.

Fremtidens Assens

I foråret 2018 blev Assens Kommune en del af Realdanias projekt ”Hovedbyer på forkant” og fik støtte til at lave en udviklingsplan for Assens by.

Åbningstrækket, der handler om at etablere en ny havneplads, et multitek og byggemuligheder for private investorer, blev vedtaget af Byrådet i februar 2019. Efterfølgende søgte Assens Kommune Realdania om støtte til åbningstrækket – og fik tilsagn om 10 mio. kr. i støtte mod egenfinansiering på samme beløb.

Projektet ’Fremtidens Assens’ er en udviklingsplan for Assens by, som blev vedtaget af Byrådet i juni 2019. Målet med udviklingsplanen er at fastholde og tiltrække borgere, turister, erhvervsdrivende og investorer ved at udvikle byen, og vende byen mod vandet.

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS