Til sæsonstart 2021 skal en ny nordtribune med 1.400 siddepladser og 500 ståpladser, salgsboder, nye toiletfaciliteter og depotrum stå klar i Fredericia. Fodboldklubben FC Fredericia ligger i 1. division.

Den lokale entreprenør CJ fra Erritsø vandt udbudsrunden, og byggeriet på Monjasa Park går i gang her i august måned. 

- Jeg glæder mig til at følge med i byggeriet, og så ser jeg frem til store fodboldoplevelser med FC Fredericia i nye omgivelser, siger Christian Jørgensen, næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

- Som lokal virksomhed er vi glade for at være med i den positive udvikling, som kendetegner Fredericia i disse år, og vi ser frem til opgaven. Vi samarbejder med en anden lokal spiller, Rambøll, som nu vil gå i gang med at projektere den nye tribune, så stadion kan gøres klar til en fremtid i Superligaen”, siger vicedirektør i CJ A/S Jonathan Smetana.

De nye faciliteter koster 16 millioner kr.

1/3 af tribunen kommer til at være forbeholdt udeholdets tilskuere, der får egen indgang og direkte adgang til bussen. En nødvendig opgradering i følge direktør i FC Fredericia, Stig Pedersen:

- Vi ser frem til, at Monjasa Park kommer i gang med 2. fase ud af 3, så vi får bedre betingelser for at kunne opfylde vores mål om at rykke i Superligaen. Forholdene for sponsorer, publikum og fans bliver optimeret, og vi glæder til at følge byggeriet de kommende måneder. Vi vil gerne sige stor tak til Fredericia Kommune og byrådet for den opbakning og tillid de viser FC Fredericia, så vi sammen kan nå nye mål for fodbolden i Fredericia.

Projektet blev offentliggjort på et pressemøde tilbage i maj, hvor Fredericia Byråd præsenterede investeringer i kommunens kultur- og idrætsfaciliteter på 47 millioner - alene i 2020.

Med et ikke-eksisterende anlægsloft i 2020 er der desuden sat fart i flere anlægsprojekter i kommunen for 303 millioner, som byrådet har lånt til en lav rente.  


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning