Et ønske fra Christiania om byfornyelse splitter Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune. Der er dog flertal for at afsætte 500.000 kr. til undersøge muligheden.

Fonden Fristaden Christiania vil i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejde en samlet plan for et løft af de etageejendomme i fristaden, der indeholder boliger, en mindskelse af energiforbruget, forbedring af infrastrukturen og af de sociale forhold på Christiania.

Sædvanligvis udgør rammen for en fornyelsesindsats 30 millioner kr., hvoraf Københavns Kommune finansierer 2/3. De Konservative påpeger i en protokolbemærkning, at Christiania ikke altid har været samarbejdsvillige over for kommunen.

- Vi mener ikke, at kommunen skal yde støtte til Fonden Christiania, idet Fonden ikke har overholdt aftaler med kommunen, lyder det fra gruppeformand for De Konservative og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Jacob Næsager.

NB! Nordhavn - udviklingen 2016-2019. Konferencen afholdes d. 25. november 2015.

På et udvalgsmøde den 5. oktober 2015 tegnede der sig dog et flertal bestående af Socialdemokratiet, De Radikale og Enhedslisten for projektet. Liberal Alliance undlod at stemme, mens Venstre og De Konservative stemte imod.

Der lægges op til, at byfornyelsen har fokus på blandt andet at skabe flere gode sunde boliger, bygningsfornyelse af etageejendomme og planer for nybyggeri, samt at skabe et CO2-neutralt Christiania gennem udarbejdelse og implementering af en energiplan, der sikrer, at Christiania kan leve op til Københavns Kommunens mål om at være CO2-neutral i 2025. Endeligt skal der skabes en velfungerende infrastruktur – både internt på Christiania og adgangen til Christiania .


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning