Christensen & Co Arkitekter føjer endnu et skolebyggeri i Holland til porteføljen. Denne gang er det et byggeri, der både er udviklet efter Blue Zone konceptet og stræber efter at være det mest bæredygtige byggeri i Holland.

Christensen & Co Arkitekter har sammen med hollandske Next Architects tegnet projektet Child Center Cartesius, som skal rumme en folkeskole, daginstitution og idrætshal, der understøtter sund livsstil og trivsel.

Skolen opføres i det nye Cartesius-kvarter i Utrecht, og visionen er, at den nye skolen skal spille en aktiv rolle i den nye bydel.

- For os stopper landskabet og den grønne sløjfe ikke ved facaderne på det nye byggeri, og læringsmiljøet stopper ikke ved starten af landskabet. Vi ser muligheder for, at bygning og landskab hænger stærkt sammen og flettes sammen, siger arkitekt og partner i Christensen & Co Arkitekter Mikkel Hermann Sørensen.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 7. marts 2022.

Cartesius Child Center bliver en energineutral bygning. Bygherren Gemeente Utrecht har således en ambition om at skabe den mest bæredygtige og cirkulære bygning i Holland.

Bygningen er organiseret i en spiralbevægelse omkring et grønt hjerte. Hver alderstrin har sin egen plads i bygningen, som logisk hænger sammen med næste alderstrin.

Træbyggeri: introduktion til best practice, regler og erfaringer. Kurset afholdes den 1. marts 2023.

- Arkitekturen følger med i barnets udvikling gennem de forskellige alderstrin. I den forstand kan bygningen også spille en pædagogisk rolle, med forskellige typer rum, der udfordrer børn til at udforske. Med indendørs bakker der fører til toppen og huler, der giver tryghed, og som en fuglerede øverst, hvor de ældste børn kan se ud over byen, siger arkitekt Marijn Schenk, fra Next Architects.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2025.

Child Center Cartesius er et projekt fra Gemeente Utrecht. Bygningen er tegnet af Christensen & Co Arkitekter og NEXT architects i samarbejde med bureaubplusb, breed_id, werkenbijdeerns dgmradviseurs og Vitrivius Bouwkostenadvies


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder