Pavillonen i Grenaa vil udvide med blandt andet en kunsthal og en ny tagterrasse.

Pavillonen i Grenaa vil udvide en ny talentscene, en ny kunsthal og en ny tagterrasse med plads til events og kultur. Pavillonen er præget af at være knopskudt i takt med at nye behov er opstået siden den første bygning stod færdig i 1902.

– Vi vil skabe bedre og flere muligheder for at lade kulturen udfolde sig, og vil forlænge og forny publikums oplevelse ved at skabe gode rammer for både at kunne mødes inden oplevelsen og ikke mindst blive hængende lidt efter oplevelsen og tale om den, forklarer Jesper Jul, direktør Pavillonen og sammen med Grenaa Kunst- og musikforening en af initiativtagerne til at tage Pavillonen ind i fremtiden.

Pavillonen, der har over 100.000 gæster igennem døren på årsplan, anvendes allerede i dag af en række brugere fra lokale foreninger til undervisning, teater, musik og kunst og sport, og de kan se frem til bedre forhold og udfoldelsesmuligheder.

Jylland: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 26. april 2023.

Som en del af processen er der indgået aftale med projektudvikler og fundraiser Lone Jakobsgaard fra Volapyk for at sikre brugerinddragelse, innovationshøjde og dialog med relevante fonde.

Arbejdet med at skabe de nye rammer er udført af C.F. Møller Architects i samarbejde med Jesper Jul og brugerne af Pavillonen.

– Vores overordnede greb består af 3 dele: Historiefortællingen med fokus på Pavillonens stærke historie, hvor de ældste og mest værdifulde bygninger fritlægges og gøres til om-drejningspunkt og pejlemærker i det nye kompleks. Arkitektonisk helhed med et stort samlende tag, der favner alle funktioner og skaber arkitektonisk ro og helhed og samtidig gør kulturhuset tilgængeligt med offentlig adgang til et spændende taglandskab, der både byder på unik udsigt og spændende arrangementer, fortæller Søren Tortzen, som er designansvarlig og leder af C.F. Møller Architects kontor i Aalborg, som leder arbejdet.

Norddjurs Kommune har bevilget 975.000 kr. til projektets opstart. Derudover er Kultur- og Fritidsudvalget repræsenteret i styregruppen, som i øvrigt har flere lokale aktører med, blandt andre Grenaa Kunst- og Musikforening. Projektet skal efter planen opnå en DGNB Guld-certificering.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter