Cebra har landet endnu et projekt i de Forenede Arabiske Emirater. På The Sustainable School rykker skolens rum udenfor, og SLA står for landskabet.

På The Sustainable School, med Cebra som arkitekter og SLA som landskabsarkitekter, er en del af skolens rum placeret udendørs. Her tænker Cebra nyt og tilbyder et alternativ til den lukkede airconditionerede skolebygning, som man oftest opfører i varme klimaer.

På denne skole går eleverne direkte fra undervisningen ud i åbne læringslandskaber, der med grøn beplantning, nyfortolkede vindtårne og arkitektur, der indtænker skyggefulde uderum, nedkøler og sikrer et behageligt klima for skolens elever og lærere. En skole, hvor eleverne opholder sig lige så meget ude som inde.

NB! Fredericia investerer 16 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 3. november 2016.

- Med The Sustainable School nytænkes skolen. Hvorfor ikke udnytte det varme klima til at flytte dele af skolens funktioner væk fra kunstigt airconditionerede lokaler og ud i naturligt afkølede omgivelser?, spørger arkitekt og leder af Cebras kontor i Abu Dhabi, Mikkel Hallundbæk Schlesinger.

Cebra har beskæftiget sig indgående med læringsarkitekturen siden kontorets etablering i 2001, men det er første gang, at vi designer en så åben skole, hvor klimaet og beplantningen udgør aktive designparametre, uddyber Mikkel Schlesinger.

NB! Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2016.

I stueplan åbner skolen sig mod den omgivende by - The Sustainable City, den første bæredygtige bydel i Dubai, og den grønne beplantning fra byen fortsætter ind i skolen og op ad facaderne. Det er også i stueplan at eleverne får egne haver, hvor de kan dyrke grøntsager.

The Sustainable School er fra starten tænkt som en naturlig og integreret del af den omgivende by. Faktisk er The Sustainable City den første bæredygtige by i Dubai. Byen er udviklet af samme bygherre som skolen, Diamond Developer, og byen består indtil videre af 1.000 tæt-lave boliger, et resort og et innovationscenter. Skolen på 10.000 kvm får 1.000 elever i alderen 3-12 år.

NB! AMAGER: Investerer 30 milliarder i byudvikling på Østkysten. Konferencen afholdes d. 22. juni 2016.

Udover The Sustainable School har Cebra en række igangværende opgaver i regionen, hvor der lige nu arbejder 8 Cebra medarbejdere på kontoret i Abu Dhabi. Cebras tilstedeværelse i UAE startede med opgaven om Center For Early Childhood Development. Center for Early Childhood Development er et pilotprojekt for fremtidens daginstitutioner i de Forenede Arabiske Emirater, der kombinerer viden, uddannelse og børnepasning og som er udviklet i samarbejde med Yale University Child Study Center.

Derudover arbejder Cebra med et omfattende kulturprojekt i hjertet af Abu Dhabi. Projektet omfatter dels en masterplan, dels en offentlig park med et kulturhus, der indeholder bibliotek, teater, atelier og gallerier samt en omdannelse af et af byens vigtigste kulturhistoriske monumenter.

Senest har Cebra vundet en konkurrence på Saadiyat Island - regionens helt store kultursatsning, hvor man er ved at opføre Louvre Abu Dhabi, det første Louvre udenfor Paris og Guggenheim Abu Dhabi, det største Guggenheim kunstmuseum i verden. Dette projekt er endnu ikke offentliggjort.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS