Et snævert flertal i byrådet i Vejle har besluttet at lokalplanprocessen for NPVs projekt med 51.000 kvm boliger og 10.000 kvm butikker på Posthusgrunden skal gå om.

Et flertal på 16 mod 15 i Vejle Byråd besluttede den 19. juni 2019, at lokalplanprocessen for Posthusgrunden med 96.500 kvm boliger, butikker, kontorer, boliger og parkering skal gå om. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Planklagenævnet har underkendt kommuneplantillægget og lokalplanen for grunden, og den afgørelse valgte et lille flertal af politikerne således at tage til efterretning.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

- I min optik viser vi, at vi har stor tillid til myndighedshierarkiet. Planklagenævnet er en myndighed over os, og vi skal ikke gøre os til dommere over en stærkere aktør. Nævnet har sagt, at plangrundlaget for Posthusgrunden er utilstrækkeligy. Det retter vi os efter og sætter en ny lokalplanproces i gang, siger Socialdemokratiets gruppeformand i Vejle Byråd, Søren Peschardt, til Vejle Amts Folkeblad.

NPV har truet med at rejse et krav om erstatning på 26,5 millioner kr. for tabt arbejde, og også de 2 grundejere, DSB Ejendomme og PostNord, har varslet krav om erstatning, skriver Vejle Amts Folkeblad.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse