Opførelse af nye familie-, ungdoms- og ældreboliger i Sporbyen og på Thors Bakke rykker nærmere. På mødet den 18. juni 2018 godkendte Randers Byråd projekterne, der i alt omfatter 228 almene lejeboliger.

Snart kan entreprenørmaskinerne for alvor komme i sving i Sporbyen og på Thors Bakke, så nye, almene lejeboliger kan skyde frem. På mødet den 18. juni har Randers Byråd således godkendt ansøgninger fra 2 boligorganisationer om at opføre i alt 228 almene boliger - 73 i Sporbyen og 155 på Thors Bakke. De 2 projekter har en samlet anskaffelsessum på godt 330 millioner kr.

I Sporbyen vil Domea Randers at bygge 73 familieboliger i et etagebyggeri på op til 4 etager. Det vil blive en blanding af 1-4 værelses lejligheder, der vil kunne tiltrække beboere i alle aldre og indkomstklasser.

NB! Randers - de store projekter 2018-2028. Konferencen afholdes d. 7. november 2018.

På Thors Bakke er det Nørresundby Boligforening, der har ansøgt om at bygge 36 familieboliger, 18 ældreboliger og 101 ungdomsboliger for 223 millioner kr. Familie- og ældreboligerne vil komme til at ligge i de nederste 9 etager i et 18 etagers højhus. De øverste etager bliver private ejerlejligheder, og i kælderniveau vil der blandt andet blive etableret en parkeringskælder.

- Det er positivt, at der nu også kommer gang i byggeriet på Thors Bakke, og det er endnu et eksempel på den stigende interesse, der er for at investere i Randers Kommune. Projektet med en blanding af forskellige boligtyper er rigtigt spændende og en god fornyelse i forhold til det, vi tidlgere har set andre steder, sagde borgmester i Randers, Torben Hansen, i forbindelse med byrådets behandling af sagen.

De 101 ungdomsboliger vil blive bygget i en karré, der ligger i forbindelse med højhuset. Karréen vil blive opført, så den aftrapper fra 7 til 5 etager, og den vil blive etableret med en stor fælles terrasse og en parkeringskælder under sig.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter