Kilden og Mortensen skal i samarbejde med BIG, Gehl Architects, Moe og entrepenøren Casa opføre 20.000 kvm boliger og erhverv samt 3.000 kvm bylivsaktiviteter som caféer, teater og lignende i et samlet projekt til 1 milliard kr. Aarhus Kommune udbød det samlede projekt til det team, der bedst kunne skabe byliv i området.

Aarhus Kommune vendte udbuddet af projektet på Bassin 7 på hovedet, og udlovede det ifølge Børsen til det team, der kunne skabe de bedste forudsætninger for et aktivt byliv i området.

- Det svære er ikke at bygge 20.000 kvm boliger. Det svære er at få skabt noget byliv. Derfor har kommunen vendt udbuddet lidt om og sagt: Vis os, I kan lave noget byliv, så får I lov til at bygge nogle boliger, siger bygherre Rune Kilden til Børsen.

NB! Midlertidige anvendelser - idé, eksekvering og god økonomi. Konferencen afholdes d. 21. januar 2015.

Selve havnebassinet, Bassin 7, bliver som en del af udviklingen lavet om til et havnebad. Det kommer til at koste 40 millioner kr., som finansieres af Sallingfondene.

- Havnebadet er finansieret, så det kan gå i gang med det samme. Det, forventer man, er færdigt i løbet af 2-3 år, og jeg vil også tro, at det store højhusprojekt har en tidshorisont, der flugter nogenlunde med det, så man i løbet af 2017 kan se en ny bydel blive til i det her område, fortæller borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

Projektet indeholder 275 lejligheder og omfatter et højhusbyggeri i 20 etager samt en stribe bade- eller kolonihavehuse, og kan sættes i gang, når en lokalplan for området er godkendt i 1. kvartal 2015. Det skal efter planen være færdigt i 2017 Rune Kilden er optimistisk i forhold til finansieringen af det kommende boligtårn.

NB! Boligmarkedet til 40 milliarder kr. i Aarhus 2015-2025. Konferencen afholdes d. 29. oktober 2014.

- Vi kan jo mærke, at boliger med havudsigt ikke er så svære at finansiere, som de har været. Det skal jeg være ærlig at sige. Der, hvor det halter lidt endnu er på kontordelen, men boligbyggeri i København og Aarhus er intet problem at finansiere, siger han.

I alt omfatter området 100.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri fordelt på 6 byggefelter, hvor der potentielt kan opføres 1.200 lejligheder.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS