Rammeaftalen opdeles i 3 delaftaler med hvert sit geografiske område og én totalrådgiver på hver. På hver delaftale er der direkte tildeling af opgaver for et rådgiverhonorar op til 3,5 millioner kr. Projekter med honorar over 3,5 millioner kr. skal i miniudbud blandt de 3 rådgivere.

Bygningsstyrelsen udbyder nu en rammeaftale for totalrådgivning opdelt i 3 geografiske delaftaler. Bygningsstyrelsen ønsker med den nye rammeaftale et tættere og mere strategisk samarbejde med rådgiverne, og at der åbnes mere op for tidlig inddragelse af entreprenørerne.

NB! Jylland: Ab-udbud og -tilbud - nye regler fra 1. januar 2019. Kurset afholdes d. 5. december 2019.

- Med den nye rammeaftale lægger vi op til et tættere og mere strategisk samarbejde med vores rådgivere. Samtidig er det vigtigt for os, at det bliver så ubureaukratisk som muligt, siger Bygningsstyrelsens direktør Rasmus Brandt Lassen.

Selvom den nye rammeaftale formelt set er en rammeaftale for totalrådgivning, er der åbnet op for at rådgivernes rolle i projektet kan ændre sig undervejs i projektet, hvis Bygningsstyrelsen eksempelvis beslutter at udbyde entreprisen tidligt for at inddrage entreprenørenes erfaringer og kompetencer i projekteringen.

NB! AB-udbud og -tilbud - nye regler fra 1. januar 2019. Kurset afholdes d. 28. februar 2019.

- Byggeri er blevet mere og mere avanceret. Og der ligger i dag en enorm viden om bygbarhed, logistik og hvad, der fordyrer projekterne hos entreprenørerne og deres leverandører. Med de nye rammeaftaler for rådgivning har vi derfor åbnet op for, at rådgiverne også skal kunne indgå i samarbejder, hvor entreprenørerne inviteres med ind allerede i projekteringen, og måske undervejs overtager ansvaret for projektets bygbarhed. På den måde er vi ikke låst fast i en gammeldags opfattelse af bestemte entrepriseformer, men har en langt bredere palette af muligheder, der kan tilpasses til det konkrete projekt, siger Rasmus Brandt Lassen.

Der er frist for at ansøge om prækvalifikation tirsdag den 18. december 2018 klokken 10, og Bygningsstyrelsen forventer at indgå kontrakter i juli 2019. Udbuddet kan ses på udbudsportalen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter