Plejecentret Holmegården midt i Vejle stod færdigbygget i 2006, men der trænger vand ind i de 66 lejligheder af vinduer og altaner. Vejle Kommune kommer dog selv til at hænge på regningen, da plejecentret er opført af Pihl & Søn, som gik konkurs i 2013.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad peges der på 3 løsningsforslag for at dæmme op for, at der trænger trænger vand ind i de lejligheder gennem vinduer og altaner i Plejecentret Holmegården. De forskellige forslag beløber sig til mellem 2,75 millioner kr. og 9,48 millioner kr. Vejle Kommune kommer til at hænge på regningen, idet plejecentret blev opført af Pihl & Søn i totalentreprise.

- Jeg skal have kigget ordentligt på forslagene. Men alt i alt handler det udover det økonomiske om, at være så ordentlig mod beboerne som overhovedet muligt, siger formand for senorudvalget i Vejle, Kenneth Fredslund Petersen, til avisen.
NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

I forbindelse med 5-årseftersynet kunne der konstateres en række fejl og mangler med vandindtrængen ved vinduer og altaner. Manglerne blev forsøgt udbedret, men i 2015 kunne det konstateres, at manglerne ikke var afhjulpet, og at der fortsat var vandindtrængen. I mellemtiden var firmaet, som Vejle Kommune havde indgået totalentreprise kontrakt med, gået konkurs. Vejle Kommune har derfor anmeldt skaden til Byggeskadefonden.

Byggeskadefonden har anerkendt skaden, og givet tilsagn om delvis dækning af udgifterne til udbedring af vandindtrængen ved murkroner, altandøre og vindueselementer.

Der er konstateret vandindtrængen både i lejlighederne og i servicearealerne. Byggeskadefonden dækker udelukkende udbedring af skaden i de almene plejeboliger, mens udbedring af skaden i forbindelse med servicearealerne påhviler Vejle Kommune.

Seniorudvalget skal tage stilling til sagen onsdag den 20. juni 2018.

Der er udarbejdet 3 forslag til udbedring

Forslag 1
De nuværende altaner og lysgårde inddækkes med glas, murkroner inddækkes og synlig råd i vinduesrammerne fjernes og erstattes af nyt træ. I servicearealerne udbedres murværket omkring vinderne, så der sikres afløb af vand. Løsningen betyder, at udbedringen kan ske, mens borgeren stadig bor i lejligheden. Udbedringsomkostninger: 13 millioner kr., Vejle Kommunes andel: 2,75 millioner kr.

Forslag 2
De eksisterende døre  og vinduespartier udskiftes og erstattes af nye og murkroner inddækkes. I servicearealerne udbedres murværket omkring vinderne, så der sikres afløb af vand. Denne løsning forudsætter, at der findes genhusning til beboerne. En udgift, der ikke dækkes af Byggeskadefonden, og som derfor påhviler Vejle Kommune. Udbedringsomkostninger: 18 millioner kr., Vejle Kommunes andel: 9,48 millioner kr.

Forslag 3
De nuværende altaner i boligerne inddækkes med glas, mens der foretages udskiftning af døre og vinduer i fællesarealer. I servicearealerne udbedres murværket omkring vinderne, så der sikres afløb af vand. Løsningen betyder, at borgerne kan blive boende i lejligheden, mens udbedringen finder sted. Udbedringsomkostninger: 13,4 millioner kr., Vejle Kommunes andel: 3,26 millioner kr.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS