Torsdag den 6. november 2014 tog Odenses borgmester Anker Boye og rådmand Jane Jegind det første spadestik til den nye campus på Seebladsgade til 300 millioner kr. 

I alt skal der opføres 60.000 kvm på den 48.000 kvm store grund med den gamle Wittenborg-fabrik på havnen i Odense, som Erhvervsakademiet Lillebælt har købt for 40 millioner kr. Nu er byggeriet af de første 20.000 kvm sat i gang.

- Dette bliver den største nye uddannelsesbygning, der er blevet bygget i Odense. En bygning på 20.000 kvm til uddannelser som virker i praksis, lød det fra Erhvervsakademiets bestyrelsesformand Peter Zinck, som betonede, hvor stor en betydning uddannelsesområdet City Campus vil få for Odense, og hvordan området vil komme til at forene uddannelsesmulighederne ved havnen med erhverv i byen.

NB! Campusbyggeri for 55 milliarder. Seminaret afholdes d. 14. februar 2015.

Det er 2 år siden idéen til det nye campus blev født, og erhvervsakademiets rektor Jens Mejer Pedersen glæder sig over, at byggeriet, som skal samle Erhvervsakademiet Lillebælts 7 forskellige uddannelsesadresser i Odense under samme tag, allerede er i gang.

- Opbakningen fra Odense kommune og den hurtige behandling vi har fået har gjort det muligt, at vi står her i dag og er klar til at bygge, siger han.

Byggeriet ventes klar i 2016, og i første omgang bliver der plads til 3.000 studerende. Bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects med Midtconsult som ingenør og opføres af A. Enggaard. SLA har stået for landskabsarkitekturen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens