De forberedende arbejder til Sønder Voldgade Kvarteret går nu i gang. Inden længe vil 3 punkthuse med 57 boliger og ADPs nye kontorhus på 8.000 kvm skyde op i Kanalbyen i Fredericia.

De første maskiner begynder nu at trille ind i det kommende Sønder Voldgade Kvarter i Kanalbyen. Det areal, som A. Enggaard har købt af Kanalbyen, skal nemlig forberedes til byggeriet af kontorhuset Port House og de 3 første punkthuse i boligbyggeriet Langebro med i alt 57 lejligheder.

- Det varer ikke længe før vi vil se de nye byggerier rejse sig, men først skal vi igennem nogle vigtige forberedende arbejder. Første skridt er at etablere byggepladsen og anlægge kloak til Porthouse og Langebro. Samtidig begynder A. Enggaard A/S at køre maskiner og skurvogne ind. Herefter følger pæleramning, som påbegyndes medio september, fortæller chefkonsulent Henning Bøgh fra Kanalbyens kontor.

NB! Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2017.

Langebro og Port House skal ligge mellem Sønder Voldgade og vandkanten, lige ved slæbestedet og den lange pier med Gunhild Åbergs karakteristiske havnebænke. Byggepladsen vil blive spærret af og i perioder vil der også blive lukket for adgang til pieren, men derudover forventes det omfattende byggeri ikke at ville afskære offentlige arealer eller færdselsårer.

1. etape af Langebro og Port House udgør de første 15.000 kvm af det i alt 36.000 kvm store Sønder Voldgade Projekt, som A. Enggaard vil anlægge i Kanalbyen. De efterfølgende etaper kommer til at rumme endnu en længe i Port House, yderligere 6 punkthuse i Langebro og endnu et boligbyggeri under navnet Bådhusene, alt sammen tegnet af SHL Arkitekter.

Det er planen, at de første 57 boliger i Langebro skal stå klar til ibrugtagning i november 2018, mens 1. etape af Port House forventes at stå klar i januar 2019. Efterhånden som byggeriet opføres, vil Kanalbyen klargøre udenomsarealerne med belægning, beplantning, kunst med mere.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

Langebro er et boligbyggeri i 6 etager med en helt unik beliggenhed, hvor maritim stemning kombineres med udsigten til Lillebælt. Alle lejligheder har mindst en altan og hyggelige sidde nicher i udvalgte vinduer, indrettet efter nordisk stil og med kvalitetsmaterialer. Lejlighederne varierer i størrelse fra 92-175 kvm og der er elevator og depotrum til alle samt mulighed for tilkøb af parkeringsplads. Boligerne er til salg som projektkøb hos Danbolig.

Port House er et 8.062 kvm kontorhus, som bygges til havnevirksomheden ADP, der selv flytter ind i huset. Det bliver et moderne og fleksibelt flerbruger kontorhus, hvor der er mulighed for yderligere lejemål. Der vil blandt andet være fælles reception, kantine og mødelokaler. Alt sammen i maleriske omgivelser med udsigt til Lillebælt. Virksomheder, der gerne vil leje sig ind i kontorhuset Port House, kan henvende sig til ADP.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.