Det største enkeltstående boligbyggeri med 375 lejligheder på Grønttorvet i Valby certificeres med DGNB Guld. Det stiller krav til installationer og materialer.

Grønttorvet i Valby er under omdannelse til en ny bydel med 3.000 boliger. Her er byggefelt 23 det største enkeltstående boligbyggeri med 375 lejligheder og 3 fælleslokaler.

– Det opføres som én lang bygning på cirka 340 meter langs banen, fortæller direktør Steen Almsgaard fra GL VVS, der udfører VVS-entreprisen for FB Gruppen og IngCon.

Bygningen har op til 8 etager, der er 20 opgange, 2 tagterrasser og der etableres parkeringskælder under det hele. I byggeriet lægges der stor vægt på bæredygtighed.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 3. november 2021.

– Det skal DGNB Guld certificeres, og derfor skal vi gennem hele processen være meget opmærksomme på, hvilke materialer vi indbygger i forhold til, hvordan de påvirker miljøet, og hvad de indeholder af stoffer. Så der skal fremlægges datablade på alt, hvad vi anvender. For eksempel isoleringen af teknikskaktene fra Uponor, som man skulle se certifikater på, før de blev accepteret, forklarer Steen Almsgaard.

Arbejdet med grundinstallationerne af gulvvarme, brugsvand og afløb i de mange lejligheder varer til august 2021, fulgt af slutmonteringen, som skal være færdig ved udgangen af oktober.

– Vi bruger Quick & Easy systemet, som vi er godt tilfredse med, fordi man slipper for at skulle skrue og spænde alt for meget. Det er arbejdsbesparende, og vi er sikre på, at det er tæt - uden "dryppere", siger Steen Almsgaard.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030