Ny skole til 840 børn på Sluseholmen i København skal efter planen stå klar i januar 2024. Byggeriet er nu for alvor sat i gang.

Sluseholmen er en af de nye, populære bydele i København, der tiltrækker mange børnefamilier. Nu får kvarteret sin helt egen skole med 3 klassespor og plads til 840 børn og tilhørende idrætshal. Byggeriet af skolen blev skudt i gang torsdag den 26. august 2021.

Skolen bliver bygget i 4 etager med legepladser på alle tage. Idrætshallen placeres på toppen af et parkeringshus, hvor store glaspartier giver børnene og fritidsbrugerne mulighed for at nyde en unik udsigt over både by og natur. Placeringen af en idrætshal til vejrs er stik imod, hvad man plejer at se, lige som der på hver af skolens etager bliver skabt et grønt terrasselandskab. Indretningen af skolen bliver i det hele taget med øje for at skabe inde- og udeområder, der muliggør naturprojekter i undervisningen. Skolen får desuden madskole og fritidsklub.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

- Sluseholmen Skolen bliver topmoderne og får en superspændende indretning, som matcher den unikke bydel. Jeg er sikker på, at skolen bliver et af områdets vartegn, og med den nye idrætshal får både børn, unge og voksne desuden et nyt lokalt samlingspunkt, siger børne- og ungdomsborgmester i København, Jesper Christensen (S).

Det er BAM Danmark, der bygger skolen, som er tegnet af JJW Arkitekter og Thing Brandt Landskab. Kontrakten med BAM er på 274 millioner kr. for opførelsen af skolen.

Almene boliger: nyeste udvikling. Konferencen afholdes den 23. november 2021.

Den samlede anlægsbevilling er på 516 millioner kr. til hele byggeriet, som er opdelt i 3 entrepriser: Ombygning af ammoniakkøleanlæg i Kødbyen, byggemodning af grunden - herunder miljøsanering og nedrivninger - og nu opførelsen af selve skolen.

Skolen er startet op i midlertidige lokaler på Enghave Brygge. Indflytning på Sluseholmen Skole ventes at blive i januar 2024.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked