I København skal der bygges 15.000 almene boliger i de kommende 10 år. Hør mere på konferencen "Almene boliger: Nyeste udvikling" den 23. november 2021.

I kommuneplanen er der mål om byggeri af 15.000 almene familie- og ungdomsboliger i København frem til 2031. Københavns Kommune stiller derfor krav om 25 procent almene boliger i de fleste nye lokalplaner.

En opgørelse viser dog, at private bygherrer opfører de private ejer-/lejeboliger langt hurtigere end de almene boliger, og nogle steder opføres de almene slet ikke. I den nye evaluering af planloven peges der på muligheden for at hæve kravet til 33 procent samt at kunne sikre, de almene boliger bliver opført.

Mens Københavns Kommune venter på regeringens udspil, er der indført forskellige tiltag til fremme af almene boliger, og kommunen vil i efteråret 2021 indgå et partnerskab med pensionskasserne, andre private grundejere og developere for at få sat mere skub i det almene byggeri.

Hør mere på konferencen Almene boliger: Nyeste udvikling den 23. november 2021, hvor Cecilie Boesen, Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, er blandt oplægsholderne.

Læs hele programmet for konferencen her, og tilmeld dig her.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri