Menighedsrådet i Sydhavn Sogn udskriver en åben projektkonkurrence om en 3.200 kvm kirke, som skal ligge på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Kirken bliver den første nybyggede kirke i København siden 1989.

Kirken skal ligge på en attraktiv hjørnegrund ud mod Frederiksholmsløbet med vand på 2 sider. Det bliver således muligt at sejle direkte til kirken. Arealet mod vandet skal etableres til et indbydende rekreativt område. Kirken skal foruden kirkerum rumme lokaler til kulturelle, sociale og musikalske formål. Kirkerummet skal være et fleksibelt rum, som også kan bruges til andre formål end kirkelige aktiviteter. 

Arkitekterne skal skabe en bygning, som appellerer til både de nye tilflyttere på Teglholmen og Sluseholmen og den gamle bydel. 

- For os er det vigtigt at bygge en kirke, der arkitektonisk passer ind i omgivelserne og samtidigt bevarer den gamle stemning fra Sydhavnen. Vi vil hellere have en kirke, der afspejler den brogede 'sydhavnsånd' end en stor prestigefyldt turistattraktion, siger menighedsrådsformand Lone Rasmussen, der også er formand for dommerkomiteen.  

Deltagerne i arkitektkonkurrrencen skal komme med overordnede idéer til kirkens udformning inden den 31. august. Der udpeges 1-3 vindere den 2. noember, som efter konkurrencen inviteres til en forhandling om en eventuel bearbejdning af forslagene. 
  
Den samlede præmiesum er på 600.000 kr, hvor vinderen/vinderne hver vil få udbetalt 150.000 kr. For deltagelse i den efterfølgende forhandling udbetales til hver vinder op til 200.000 kr. 



Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter