Sønderborgs nye Mulitkulturhus til 95 millioner kr. og et parkeringshus til 44 millioner kr. står klar til brug i november 2017. Multikulturhuset omfatter 5.000 kvm samt 500 kvm kælder. I de kommende år vil flere store projekter på havnefronten står klar til brug.

Byrådet i Sønderborg afsatte i 2016 95,4 millioner kr. byens nye multikulturhus, hvilket er halvdelen af kommunens samlede investeringer på 180-190 millioner kr. på havnen.

Multikulturhuset omfatter i alt 5.500 kvm, hvoraf det 100 år gamle Ewers Pakhus udgør 1.200 kvm, mens de resterende 4.300 kvm er nybyggeri. Det er tegnet af AART Architects og Zeni Arkitekter med Alectia som ingeniør og opføres af Hoffmann.

NB! Esbjerg - byudvikling for 24 milliarder kr. 2018-2028. Konferencen afholdes d. 3. maj 2018.

Parkeringshuset til 44 millioner kr. er opført af CG Jensen i totalentreprise og tegnet af Møller & Grønborg, P-Plan, Ravn Arkitektur og ISC ingeniører. Det står allerede parat til at modtage mange biler. Det er nemlig blevet taget i brug 2 dage før den 1. november. Det betyder, at 385 parkeringsbåse på i alt 5 dæk står klar til at huse et større rykind af biler.

- Åbningen af Multikulturhus og p-hus markerer et gearskifte og et større tryk på speederen i vores fælles færd mod fremtiden. Vi understreger vores position som sønderjysk kulturby, vi skaber grundlag for større tilflytning, og så tager vi et vigtigt skridt mod at åbne en ny attraktiv havnefront med mange nye arbejdspladser, når også hotellet åbner og kollegiet befolkes med studerende, siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

Ved siden af parkeringshuset kommer byens nye kollegie til at ligge. Det skal stå klar til indflytning for 150 studerende ved studiestart i august 2018. Det 6.500 kvm store kollegiebyggeri opføres i 2020-­energistandard og med en DGNB sølv-certificering. Projektet er udviklet af Aarhus Arkitekterne, entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, Arkitekterne Blaavand & Hansson og Sweco.

Endeligt vil det Henning Larsen-tegnede Hotel Alsik til 600 millioner kr. åbne i efteråret 2018. Hotellet med 190 værelser, 3 restauranter, konferencefaciliteter til 400 personer opføres af BMC-Fonden og PFA.

Frank Gehry har udarbejdet masterplanen for Sønderborgs havnefront, hvor de samlede private investeringer løber op i 1,3 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter