Der er afsat 222 millioner kr. til byggeriet af en ny svømmehal i Næstved, men en specialist i svømmehalsbyggeri mener, at virksomheden vil kunne bygge den for 120 millioner kr.

Ifølge SN.dk mener Lars Warm, der er direktør i og medejer af Danske Idrætssvømmehaller, som har specialiseret sig i svømmehalsbyggeri, at prisen på den kommende svømmehal i Næstved er langt højere end nødvendig.

Danske Idrætssvømmehaller har ikke fået mulighed for at byde ind på opgaven, fordi de de bygger stålbassiner, mens Næstved Kommunes byggeudvalg har lagt sig fast på, at bassinerne skal opføres i beton. Ifølge udvalget er bassiner i beton billigere i drift og vedligehold, men det er Lars Warm ifølge SN.dk ikke enig i.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 11. marts 2021.

- Det er direkte usandt. Det er stik modsat, og det er betydeligt billigere med stål. Det har vi dokumentation for, siger Lars Warm til SN.dk og henviser til blandt andet en australsk undersøgelse.

Byggeriet af den nye svømmehal blev i begyndelsen af november 2020 sendt i udbud i totalentreprise med en indledende samarbejdsfase mellem Næstved Kommune og totalentreprenøren, hvor projektforslaget udarbejdes. Svømmehallen skal stå klar i 2023.

Danske Idrætssvømmehaller kan blandt andet bygge en nøglefærdig svømmehal med olympisk 50 meter bassin til under 40 millioner kr. og totalrenovere gamle, slidte 25 meter bassiner for under 3 millioner kr., lyder det på virksomhedens hjemmeside.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse