Torben Enggaard står bag planen om at opføre et nyt, 6.250 kvm stort bydelscenter i 2-5 etager med 40 lejligheder og en 1.650 kvm dagligvarebutik i stueetagen på hjørnet af Byplanvej og Nøhr Sørensens Vej i Gug. Nu sendes projektet i høring.

Politikerne i Aalborg besluttede i dag, den 9. april 2018, at sende et udkast til en lokalplan for arealet på hjørnet af Byplanvej og Nøhr Sørensens Vej i den nordlige del af Gug i høring.

Torben Enggaard ejer arealet, hvor planen er at opføre 40 boliger fordelt på 4.600 kvm på de øvre etager i forskellige etagehøjder og en dagligvarebutik i stueetagen på 1.650 kvm. Dertil kommer muligvis andre byfunktioner som læge eller tandlæge. Under bygningen etableres parkeringskælder på 1.500 kvm.

Foran bolig- og butiksbygningen etableres et bytorv, som skal være primær ramme for bylivet. Torvet indrettes derfor på de gåendes præmisser samt med blik for god opholdskvalitet og funktion.

NB! Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2018.

- Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogen her eller blandt de, der sidder og lytter med, når jeg siger, at dette område godt kan trænge lidt til en opstramning. Og det er egentligt det, der er lagt op til i denne lokalplan, sagde by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen på mødet.

Planen er at skabe et attraktivt bydelscenter med høj akitektonisk kvalitet, så projektet medvirker til at skabe en mere værdig adgang til Gug Kirke, som ligger 100 meter fra det 8.700 kvm store projektområde.

Bygningerne skal udformes med særlig vægt på arkitekturen, hvilket Aalborg Stift også har lagt særdeles stor vægt på. Stiftet mener ifølge Aalborg Kommune, at det er det, der muliggør, at byggeriet kan placeres så tæt ved kirken.

For at imødekomme projektet, skal der laves et kommuneplantillæg, der ændrer centerområdets status fra lokalcenter til bydelscenter. Det vil muliggøre, at dagligvarebutikkens areal kan overstige 1.000 kvm, som lokalcentret ellers kun tillader. Desuden skal kommuneplantillægget øge byggemulighederne fra 1 til 5 etager og bebyggelsesprocenten fra 40 til 168. Byplanlægningsfirmaet CFBO har udarbejdet skitserne for projektet.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter