I marts 2016 blev 5 teams prækvalificeret til konkurrencen om en ny masterplan for Amager Fælled Kvarteret i Ørestad. Mandag den 11. april 2016 blev konkurrencen skudt i gang ved et kick-of møde.

I alt forventes det, at der skal bygges 260.000 kvm overvejende boligbyggeri i det kommende kvarter, som skal have en klar bymæssig identitet, med en variation af tæthed, som også inviterer til lavere bebyggelse.

NB! AMAGER: Sølvkysten investerer 30 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 31. august 2016.

I konkurrenceprogrammet er det beskrevet, at Amager Fælled Kvarter, der kommer til at ligge nord for Vejlands Allé, skal udvikles med en levende og gennemgribende grøn profil med fokus på områdets unikke adgang til vand og natur.

Man kan med rette sige, at hvor Ørestads øvrige bykvarterer ligger på kanten af fælleden, så ligger Amager Fælled Kvarter nærmest på selve Fælleden.

NB! Ungdomsboliger - udvikling og byggeri for 37 milliarder 2016-2025. Konferencen afholdes d. 1. september 2016.

Med beliggenheden op til Grønjordssøen og med Amager Fælled som fælles baghave for de kommende beboere er adgang og udsyn til stedets natur et centralt afsæt i konkurrencen.

Københavns Kommunes Kommuneplan 2015 lægger desuden vægt på, at København skal vedblive at være en sammenhængende by med blandede og mangfoldige boligområder, hvor der er boligtilbud til mange forskellige mennesker.

Masterplanen skal således tilbyde en vifte af boligtypologier og boligstørrelser, der understøtter oplevelsen af at bo i et levende bykvarter på fælleden.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked